Pet grešaka u šminkanju koje čine da izgledate starije

I evo lakih načina na koje možete da ih izbegnete.
Svi težimo da izgledamo što mlađe i svežije, a u svetu nege lepote, postoje mnoge kreme, losioni i procedure koje nam mogu pomoći u toj misiji.
 Međutim, čak i način na koji nanosite šminku može imati velike posledice na vaš izgled.

Greška 1: Nosite puder koji ne odgovara vašoj boji kože

Mnoge žene izgledaju kao da nose masku preko lica zato što se boja pudera koji koriste ne poklapa sa bojom kože njenog lica i vrata. Kada je previše svetao, vaše lice izgleda beživotno. Umesto da izgleda prirodno, šminka će izgledati kao da samo stoji na vašoj koži, što će vizuelno dodati mnogo godina vašem licu. Međutim, ukoliko budete koristili previše taman puder, nećete istaći svoje lice, što će učiniti da izgleda dosadno i teško.
Da bi ste odabrali pravu boju, kada testirate puder, nemojte ga previše razmazivati. Jednostavno nanesite malo od vrha vaših jabučica do vaše vilice i potrudite se da ne bude svetlije ili mnogo tamnije od vaše kože. Ukoliko imate tamniji ten na svom licu i vratu, možete popraviti boju, bez korišćenja previše svetlog pudera. Cilj je da povežete sve delove svog lica ravnomernim i tankim nanošenjem.

Greška 2: Odabir previše tamnog karmina

Kako starite, boja vaših usana postajaće sve bleđa, te ukoliko želite da izgledate mlađe, treba da koristite karmin koji će vašim usnama dodati punoću. Tamna boja čini baš suprotno, čineći da vaše usne izgledaju tanje, ravnije i manje izražene. Umesto toga, odaberite neku ružičastu nijansu. Dodavanje sloja sjaja za usne takođe pomaže. Mnoge žene se osećaju previše staro da bi nosile sjaj za usne, ali svetlucavi završetak će u stvari dodati mladolik izgled.
Nemojte da brinete- ovo ne znači da ne smete da ispobate tamnije karmine koji su popularni u jesen. Međutim, ukoliko se opredelite za nešto tamnije, klonite se karmina sa težom teksturom ili matiranim završetkom, pošto će izravnati vaše usne. Takođe je preporučljivo da se opredelite za karmin sa hidratantnom formulom.

Greška 3: Izvukli ste linije samo na donjem kapku

Mnoge žene imaju naviku da ajlajnerom izvuku crtu samo na donjem kapku- najčešće zato što je to lakše. I ako je prostije da nanesete ajlajner samo na donji kapak, to će učiniti da vaše oči izgledaju manje, a vi ćete izgledati starije. Dodavanje ajlajnera i na gornji kapak će otvoriti vaše oči i razvedriti vaše lice. Potrudite se i da ne preterate sa debljinom linija, pošto to takođe doprinosi da izgledate starije.
Kada nanosite ajlajner, pokušajte da ga nanesete bliže vašoj trepavici što više možete, tako da izgleda kao produžetak vaših trepavica. Počnite od spoljašnjeg ugla oka i polako ga nanosite iznad gornje trepavice, a potom ponovite postupak i sa donjom. Gornja linija trebalo bi da bude malo deblja od donje. Postarajte se da se i gornja i donja linija spoje na spoljnom uglu oka, a možete i dodati malo senke ispod donjeg kapka, da bi ste ublažili boju.

Greška 4: Naneli ste pogrešnu nijansu rumenila previše nisko

Mnoge žene ne nose nijansu rumenila koja dodaje mladolikost njihovom licu. Neke biraju braon boju zato što misle da će dodati definiciju i konture, ali na kraju ispadne ,,prljavo“, dosadno i čini da izgleda kao da šminka stoji na vašem licu. Druge žene znaju da koriste previše meke boje, koje čine da vaše lice izgleda izbledelo i staro.
Da biste našli odgovarajuću nijansu rumenila, uštinite se za obraz i pokušajte da nađete nijansu koja odgovara vašoj koži kada porumenite. Kada ga nanosite, počnite od vrha jabučice- mnoge žene nanose rumenilo pri dnu jabučice, ali da bi se vaše lice istaklo, potrebno je da ga nanesete pri vrhu. 

Greška 5: Niste dodali boju i istakli svoje obrve

Kako starite, vaše obrve se stanjuju ili jednostavno, od učestalog čupanja tokom godina, prestaju da rastu. Ukoliko ih ne popunite olovkom ili prahom za obrve, izgledaćete starije, dok će puna obrva podignuti vaše lice, dobro ga istaći i doprineti da izgleda mladoliko. 
Da bi ste izabrali pravi proizvod za obrve, potražite neki koji je iste boje kao vaša kosa. Ukoliko ste plavi, odaberite nešto što odgovara boji vašeg korena; za srebrnu ili belu boju, potražite meku sivu nijansu; ukoliko ste brineta ili imate crvenu kosu, pokušajte sa bojom mahagonije ili boje samura. Za one sa svetlijim tenom važi da treba da se klone bilo kojih crvenih boja, a ukoliko imate tamniji ten, odaberite neku toplu boju.  
 

Comments: