Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Početkom meseca, Sunce i retrogradni Merkur će biti u znaku Škorpije. Otkrićete nove informacije i preispitivaćete važne finansijske, lične i intimne veze. Mars će biti u znaku Vage i Venera će biti u znaku Strelca početkom meseca, stavljajući u prvi plan vaše međunarodne veze, veze na daljinu ili potrebu da balansirate između slobode i sigurnosti u vašim vezama. Ovaj proces će biti na vrhuncu 12. novembra, kada pun Mesec bude bio u znaku Bika. Sve dok ne budete morali da pravite kompromise sa svojim vrednostima, nećete doneti pogrešnu odluku. Mars će se naći u znaku Škorpije 18. novembra, Merkur će ući u direktnu fazu dva dana kasnije, a Sunce će se naći u znaku Strelca dva dana posle toga, uvodeći vas u intenzivan i oslobađajuć period krajem meseca. Takođe, ovo su poslednji dani Jupiterovog dugačkog putovanja kroz znak Strelca, koji je proširio vaš svet i horizonte i odveo vas na putovanje samootkrovenja. Venera će se susresti sa Jupiterom 24. novembra, kada će Mars i Uran biti u opoziciji, donoseći vam neočekivane događaje i prilike. Ostanite verni svom cilju i radujte se Mladom Mesecu u znaku Strelca 26. novembra, kada vas očekuje period velike obnove. Budite skromni i učite iz svojih iskustava. Pred vama je vaš put ka vrhu.

  Povoljni dani:

  8, 12, 18,

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 2. Početkom novembra ćete ući u novi ciklus kada su u pitanju bliske veze, kao i proces njihovog produbljivanja i procenjivanja. Očekujte nastavak događaja koji su krenuli da se odvijaju još u oktobru. Vaš život će se takođe korenito menjati u ovom periodu. Spoznaćete svoje potrebe za više intimnosti, sigurnosti, podrške i timskog rada. Neka kanali komunikacije ostanu otvoreni kako bi ste mogli da postignete sporazum. Pun Mesec u znaku Bika 12. novembra staviće vas u centar pažnje. Počeće da se javljaju unosne poslovne prilike, veze će se zaveljivati i menjati, a imaćete i spokoj duše kada su u pitanju finansijska i emotivna podrška. Mars će ući u znak Škorpije 18. novembra, zagrevajući partnerstva i pokazujući vam način da preokrenete neke stvari. Izbegavajte donošenje velikih odluka do 20. novembra, kada će Merkur ući u svoju direktnu fazu. Veliki pomak u finansijama i ljubavi očekujte 24. novembra, kada će se Venera susresti sa Jupiterom i kada će Mars i Uran biti u opoziciji. Imaćete jasnu sliku o poziciji u kojoj se nalazite 25. novembra, kada će Venera ući u znak Jarca, što će biti praćeno sa Mladim Mesecom u znaku Strelca narednog dana. Iskoristite vaša iskustva kao izvor pouka na vašem novom putu.

  Povoljni dani:

  8, 12, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 3. Bićete u procesu zaceljenja kada budete ušli u novembar. Retrogradni Merkur i Sunce će ući u znak Škorpije, pružajući vam priliku da preispitate svoje svakodnevne navike, rutine, posao i život i omogućavajući vam da osetite veću dozu ispunjenosti svakog dana. Sa Venerom u znaku Strelca i Marsom u znaku Vage, vaše kreativne, finansijske, romantične i seksualne veze će biti naročito istaknute. Možete produbiti povezanost sa svojim kolegama sa timskim radom, slobodom i kompromisom. Pun Mesec u znaku Bika 12. novembra pokrenuće poslovni projekat ili neki drugi segment vašeg života koji je stagnirao. Odredite svoj tempo, slušajte svoje telo i nikada nećete pokleknuti. Sunce će ući u znak Strelca 22. novembra, a dva dana kasnije će se susresti Venera i Jupiter, a Mars i Uran će biti u opoziciji, donoseći neočekivan razvoj i velike prilike. Verujte da će sve što se bude desilo očistiti put novom ciklusu u vašem ljubavnom životu. Osvrnite se na veze koje ste ostvarili do sada i odlučite kako želite dalje da napredujete. Mlad Mesec u znaku Strelca 26. novembra produbiće vaše veze i podići će ih na viši nivo. Naredni mesec će se odlikovati potpuno novim poglavljem ličnog sazrevanja. Cenite prijateljstva koja su vam važna i ona će procvetati.

  Povoljni dani:

  9, 13, 20, 24, 30

  Nepovoljni dani:

  2, 12, 25

 4. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi na početku meseca i putovaće sa Suncem u znaku Škorpije, izvlačeći vas iz vaše zone komfora i pozivajući vas da živite i volite slobodnije. Sa Marsom u znaku Vage i Venerom u znaku Strelca, osetićete veliku količinu podrške koja potiče od vaše porodice, kolega i partnera. Kakva god da je bila vaša prošlost, shvatićete da imate moć da stvarate svaki momenat svoje sadašnjosti svojim mislima, rečima i delima. Ostanite u sadašnjosti, svesno se oslobodite prošlosti i uživajte u svakom danu. Pun Mesec u znaku Bika 12. novembra će skrenuti vaš fokus na prijateljstvo i vašu društvenu situaciju. Moći ćete da imate ono što želite ukoliko budete iskreni sa samim sobom. Nešto će možda delovati rizično, ali Merkur će ući u svoju direktnu fazu 20. novembra, otkrivajući vam važne činjenice koje će dosta promeniti stvari. Sunce će se naći u znaku Strelca 22. novembra, označavajući početak kraja Jupiterovog dugog ostanka u ovom znaku. Osvrnite se na to šta ste ostavili iza sebe i koliko ste sazreli u ovom periodu. Venera će se sastati sa Jupiterom, a Mars i Uran će biti u opoziciji 24. novembra, kada ćete imati priliku da se osvrnete na godinu koja je iza vas i izvučete važne pouke iz svojih iskustava.

  Povoljni dani:

  8, 12, 13, 25

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 5. Naći ćete se na početku novog ciklusa sa Novim Mesecom u znaku Škorpije koji će učiniti da se osećate sigurno i cenjeno, kako u okviru porodice, tako i u drugim društvenim strukturama. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi dobar deo meseca, pozivajući vas da se suočite sa prošlošću, nesigurnostima, traumom iz detinjstva, kao i sa iskustvima koja su ostavila dubok trag na vama. Sa Marsom u znaku Vage i Venerom u znaku Strelca, bićete veoma kreativni i svesni svojih najdubljih želja. Verujte u sebe i svoju kreativnu viziju i budite iskreni u svojim odnosima sa drugima. Sa punim Mesecom u znaku Bika 12. novembra, lična situacija će dospeti u centar vaše pažnje. Šta vam je potrebno kako bi ste se osećali cenjeno i priznato? Šta je potrebno kako bi ste se osećali prijatno i samouvereno? Nije u pitanju samo uspeh, već i vaša autentičnost. Mars će ući u znak Škorpije 18. novembra, a Merkur će ući u svoju direktnu fazu dva dana kasnije. Sunce će ući u znak Strelca dva dana posle toga, a narednih par dana će doneti važno otkrovenje koje će vam omogućiti da obnovite svoj osećaj samopouzdanja i sigurnosti. U pitanju je kulminacija jednogodišnje tranzicije Jupitera u znaku Strelca koji vam je dozvolio da istražite svoj kreativni potencijal.

  Povoljni dani:

  8, 11, 22, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 18, 24, 25

 6. Novembar će vas uvesti u novi komunikacioni ciklus, kada Sunce bude bilo u znaku Škorpije i kada Merkur bude bio u svojoj retrogradnoj fazi. Razmišljanje o starijim razgovorima i shvatanje potpuno novih činjenica može uticati na to da preispitate svoje odluke, verovanja i pogled na svet. Mars će biti u znaku Vage, a Venera u znaku Strelca, ističući vaše vrednosti uz pitanje šta za vas znači sigurnost. Zaboravite na predrasude i otvorite svoje kanale komunikacije. Pun Mesec u znaku Bika 12. novembra osvetliće vaš put. Budite iskreni i pregovarajte sa velikom dozom sigurnosti i slobode. Mars će ući u znak Škorpije 18. novembra, a Merkur će ući u svoju direktnu fazu dva dana kasnije. Najzad ćete prihvatiti istinu, spremni da ostavite skorašnje događaje iza sebe. Sunce će ući u znak Strelca 22. novembra, kada će se takođe završiti Jupiterova godišnja tranzicija u znaku Strelca. Ovaj period će vam doneti spokoj u porodičnom životu, kao i osećaj pripadnosti i sigurnosti. Mlad Mesec u znaku Strelca 26. novembra uvešće vas u novo poglavlje vašeg društvenog života, kada ćete biti spremni na izazov i avanturu i kada ćete se osećati kao važan deo sveta koji vas okružuje.

  Povoljni dani:

  8, 11, 13, 20, 30

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 7. Kada budete ušli u novembar, Sunce će biti u znaku Škorpije, baš kao i retrogradni Merkur. Ovaj period će biti najbolje iskorišćen u preispitivanju skorašnjih događaja i važnih ličnih i finansijskih obavezivanja. Ko upravlja vašim životom? Sa Marsom u znaku Vage i Venere u znaku Strelca, sve će se svesti na iskrenu komunikaciju vezanu za vaše želje, kao i vaše viđenje ljubavnih veza. Morate biti iskreni prema sebi i prema vrednostima koje zastupate. Situacija će biti na vrhuncu 12. novembra, sa punim Mesecom u znaku Bika, kada ćete moći da doneste odluke koje će direktno uticati na sve najvažnije aspekte vašeg života. Kada Mars bude ušao u znak Škorpije 18. novembra, praćen Merkurom u znaku Škorpije dva dana kasnije, međusobna povezanost će se produbiti. Kada se Sunce bude našlo u znaku Strelca dva dana posle toga, bićete spremni za iskren razgovor o bilo kojoj temi. Venera će se susresti sa Jupiterom, a Mars i Uran će biti u opoziciji 24. novembra, kada će neočekivana finansijska situacija zahtevati umerenost i promišljenost. Kroz proteklih godinu dana ste naučili da koristite svoj glas u službi razuma i istine. Ovo što će se sada desiti će vam otvoriti ceo novi svet, pružajući vam otkrovenje kojem ste se nadali.

  Povoljni dani:

  8, 12, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 8. Ovog meseca ćete ući u novi lični ciklus koji će se okretati oko skidanja vaše maske i pokazivanja vaše prave ličnosti. Sa retrogradnim Merkurom koji će biti u vašem znaku, bićete u procesu redefinisanja vaše ličnosti i identiteta. Sa Marsom u znaku Vage, ovo će se odvijati ispod površine, čineći ovo periodom velike introspekcije, čak i ukoliko na površini bude izgledalo kao da se vaš život odvija na uobičajen način. Situacija će biti na vrhuncu 12. novembra, kada će pun Mesec u znaku Bika u prvi plan staviti intimne veze. Prihvatite svoja osećanja i želje. Kada Mars bude ušao u znak Škorpije 18. novembta, praćen Merkurovim ulaskom u direktnu fazu 20. novembta, imaćete snagu da napravite velike i važne promene. Sunce će ući u znak Strelca 22. novembra, a dva dana kasnije će se i Venera i Jupiter naći u znaku Strelca, dok će Mars i Uran biti u opoziciji, donoseći neočekivan razvoj situacije, kao i velike uspehe u ličnim i finansijskim pitanjima. Tokom prošle godine, dok je Jupiter bio u znaku Strelca, imali ste period razvića vaše ličnosti, sa akcentom na samopouzdanju, samovrednovanju, kao i emotivne i finansijske sigurnosti. Prihvatite sve što ste naučili kada budete ušli u novi ciklus 26. novembra, kada Mlad Mesec bude bio u znaku Strelca. Zaslužujete mnogo više nego što želite da priznate. Vaš integritet, skromnost i veliko srce su vaša prava vrednost i oni nemaju cenu.

  Povoljni dani:

  12, 18, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 9. Ljubav će se razvijati u tajnosti ovog novembra. Sa Suncem i retrogradnim Merkurom u znaku Škorpije, okrenite se ka meditaciji, opuštanju i samoći i započnite svoj put produhovljenja i preobraženja krajem meseca. Promenićete se i na podsvesnom nivou, kada ćete postati svesni svojih misli, ideja, strahova i želja. Privlačićete pažnju, stvarajući veze koje vam mogu pomoći da ostvarite svoje snove i ambicije. Krećite se polako dok je Merkur u svojoj retrogradnoj fazi. Biće vam mnogo jasnije na čemu ste kada Sunce bude ušlo u vaš znak. Ovaj proces će biti na vrhuncu sa punim Mesecom u znaku Bika 12. novembra, ističući vaše zdravlje, posao i svakodnevne rutine. Prilika koja će vam se ukazati može biti sve ono čemu ste se nadali, ali će zahtevati određene promene. Otarasite se stvari i navika koje ne funkcionišu i potrudite se da ostvarujete svoje ciljeve korak po korak. Svaki problem sa zdravljem koji budete imali je indikator da treba da usporite. Protekla godina je bila obeležena samospoznajom i ličnim razvićem, širenjem vašeg pogleda i samosvesti, kao i shvatanjem vaših pravih potencijala. Kada budete zakoračili u novi ciklus 26. novembra, kada Novi Mesec bude bio u znaku Strelca, prihvatićete sve što ste naučili u prethodnom periodu punim srcem, otvarajući novo i uzbudljivo poglave vašeg života.

  Povoljni dani:

  1, 8, 22, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24, 26

 10. Vaš društveni krug će se proširiti ovog meseca, donoseći vam novi svet mogućnosti i prilika da ostvarite svoje snove. Sa Merkurom koji je trenutno u svojoj retrogradnoj fazi, shvatićete dublje slojeve neke priče koja je počela da se odvija još u oktobru. Krećite se sporo dok Merkur ne uđe u svoju direktnu fazu i nemojte prerano donositi zaključke. Takođe, ukoliko je došlo do nesporazuma, sada ih možete raščistiti. Sa Marsom u znaku Vage i Venerom u znaku Strelca, profesionalna situacija će se zagrejati. Biće potrebno mnogo diplomatije, ali nemojte da se ustručavate da se borite za sebe kada je to potrebno. Verujte u svoju viziju. Ovaj proces će biti na vrhuncu 12. novembra, kada pun Mesec bude bio u znaku Bika. Ovo će pred vas staviti veliku odluku, čije posledice nećete moći da predvidite. Verujte svojoj intuiciji i imajte veru u sebe i svoje sposobnosti. Uvek će postojati negativni ljudi, ali ukoliko se ne budete plašili neuspeha, moći ćete da iznenadite i sebe i druge sa onim što ćete postići. Merkur će ući u svoju direktnu fazu 20. novembra, a Sunce će ući u znak Strelca dva dana kasnije, usmeravajući vašu pažnju na introspekciju i planiranje budućih podviga. Protekla godina je testirala vašu veru. Venera će ući u znak Jarca 25. novembra, a Jupiter će ući u vaš znak narednog meseca, kada će vaša vera biti nagrađena.

  Povoljni dani:

  8, 12, 25, 28

  Nepovoljni dani:

  1, 5, 14, 22

 11. Bićete u novom profesionalnom ciklusu na početku novembra. Međutim, pošto će Merkur biti u svojoj retrogradnoj fazi, procenjivaćete svoje ambicije, profesionalnu situaciju i skorašnje razvoje događaja. Sada ćete dobiti drugu priliku u nečemu za šta ste mislili da je promašena prilika. Možda ćete putovati, istraživati prilike sa distance, razmišljati o višem obrazovanju ili imati posla sa pravnim pitanjima. Vaš društveni život će biti živahan i uzbudljiv, a može vam doneti i nove veze. Ipak, trudite se da ne žurite dok je Merkur u svojoj retrogradnoj fazi. Kada se 12. novembra na nebu bude javio pun Mesec u znaku Bika, znaćete da je došao trenutak da se suočite sa svojim nesigurnostima kako bi ste mogli da napredujete ka svojim ciljevima. Šta vam je potrebno da bi se osećali bezbedno i samouvereno? Ostanite sa obe noge čvrsto na zemlji i skromi kako bi ste uspeli da spasite profesionalnu situaciju i ojačate svoju finansijsku sigurnost. Ovaj mesec takođe označava početak kraja Jupiterove tranzicije kroz znak Strelca, koja je proširila vaše društvene krugovei zajednicu. Kada se Venera i Jupiter budu susreli i kada Mars i Uran budu bili u opoziciji 24. novembra, vaš svet će se proširiti, donoseći korenite promene. Snovi će postajati stvarnost a iluzije će se raspasti. Mlad Mesec u znaku Strelca 26. novembra pružiće vam priliku da ostvarite san koji niste ni znali da ste imali.

  Povoljni dani:

  1, 8, 12, 28, 30

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24

 12. Sunce i retrogradni Merkur će biti u znaku Škorpije početkom novembra, a vi ćete ući u period lutanja, traženja svojih vrednosti, ideala i preispitivanju svega što ste mislili da znate. Ovo je takođe period otkrivanja nove vere u sebe i u višu silu koja će vas pratiti kroz dobre i loše momente vašeg života. Na najvišem nivou, ovo će biti duhovno putovanje. Budite otvorenog uma i spremni za istraživanje novih mogućnosti. Pun Mesec u znaku Bika 12. novembra će vam otkriti put kojim ćete se kretati. Dok Merkur bude bio u svojoj retrogradnoj fazi, krećite se polako dok budete istraživali svoje mogućnosti. Ovo je takođe prilika da se ponovo posvetite finansijskim i ličnim pitanjima i procenite da li vam ono što se nudi garantuje veću slobodu i sigurnost. Merkur će ući u svoju direktnu fazu 20. novembra, a Sunce će ući u znak Strelca dva dana kasnije. Tokom protekle godine, Jupiter u znaku Strelca vam je pomogao da produbite svoju ambiciju i shvatite svoj potencijal. Venera će se susresti sa Jupiterom 24. novembra, kada će Mars i Uran biti u opoziciji, pružajući vam priliku da podignete stvari na potpuno drugi nivo. Osvrnite se na ono što ste postigli tokom prošle godine. Vaši talenti će biti prepoznati, ali ne radi se samo o vašem uspehu. Glavni akcenat biće na prepoznavanju vaših ciljeva. Sa Mladim Mesecom 26. novembra, izvući ćete pouku iz pređašnjih iskustava i imaćate više vere u sebe.

  Povoljni dani:

  1, 8, 13, 28

  Nepovoljni dani:

  5, 14, 24, 26