Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Srećna Nova godina, Ovnovi! Jupiter koji ulazi uJarca i nedavno pomračenje Sunca u Jarcu označavaju početak temeljnog i novog profesionalnog ciklusa. Oduvek ste bili ambiciozni; sada se pojavljuju nove prilike koje će vam omogućiti da pomerite stvari na potpuno novi nivo. Sa vašim vladarem Marsom u Strelcu, mogle bi se pojaviti prilike za putovanja, globalno proširenje posla i istraživanje prilika u inostranstvu. Imajte u vidu širu sliku i vašu dugoročnu viziju i tada ćete, napredujući, doneti mudre odluke. Kako se pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju desetog januara, dolazi do izražaja situacija u kući (koja se može odnositi i na posao). Uzdignite se iznad nesigurnosti i imajte vere u sebe dok ste na nivou zadatka. Ovo je šansa da razrešite nedovršene poslove i oslobodite se prošlosti dok hrabro koračate u svoju budućnost. Kako se Mlad Mesec u Vodoliji poravnava 24. januara, postoje nova vrata koja se otvaraju, šireći tako vaše mreže i krug kontakata. Vizija se kristalizuje. Vaši prijatelji, univerzum i anđeli vredno rade iza scene kako bi vam pomogli da svoje snove pretvorite u realnost, ali morate da se usudite da sanjate!

  Povoljni dani:

  3, 23, 25, 26

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13, 28

 2. Srećna Nova godina, Bikovi! Kako godina počinje, vi ste između pomračenja na putu koji vas vodi, lično i profesionalno, u nove visine. Otvaraju se vaši horizonti. Pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca 10. januara donose razgovore i informacije, tražeći da se odreknete onoga što mislite i otvorite svoj um da biste otkrili veću istinu. Istaknuta je komunikacija. Možda potpisujete važne izdavačke ili poslovne ugovore i možda razmišljate o visokom obrazovanju. Zapamtite, sve se može ispregovarati. Ostanite nevezani i shvatite da ste krajnji autoritet u svom životu. Takođe se razvijaju i lični odnosi. Uz osetljivost, iskrenost i zrelost, možete da razgovarate i produbite vezu. Vaša vladajuća planeta Venera ulazi u Ribe trinaestog januara, a vi ulazite u društveno glamuroznu fazu, što vam pruža priliku za umrežavanje i uspostavljanje veza. Dvadeset četvrtog januara, dok se pun Mesec u Vodoliji poravnava u vašem profesionalnom sektoru, mogla bi vam doći prilika iz snova. Snovi se mogu ostvariti, ali nije zlato sve što sija. Budite verni svojim vrednostima i usudite se posegnuti za zvezdama!

  Povoljni dani:

  13, 15, 3, 26

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 28

 3. Srećna Nova godina, Blizanci! Vi ste između pomračenja, u ciklusu mladog Meseca i pomračenja Sunca u Jarcu. Život se menja iz korena, a brak, intimna veza i/ ili finansijska situacija temeljno se razvijaju. Kad se 10. januara poravnaju pun Mesec i pomračenje Meseca u Raku, imaćete šansu da se oslobodite bilo kakve borbe i ponovo povratite kontrolu nad situacijom za koju smatrate da je izvan vaše kontrole. Niste nemoćni. Možete da birate gde ulažete svoje vreme, novac i emocije i možete odlučiti čemu ili kome ćete se posvetiti. Svesno razbite svako uslovljavanje u braku, seksu, partnerstvu i novcu i zaronite dublje da biste pronašli svoje vrednosti. Takođe, prepoznajte vrednost onoga što donosite u svim svojim odnosima. Sve što vas napusti otvara vrata za novu poplavu emocionalnog i finansijskog izobilja i intimnosti, omogućavajući vam da produbite obaveze koje vam nude sigurnost koja vam je potrebna. Za vreme Mladog Meseca u Vodoliji, dvadeset četvrtog, oslobodićete se situacije koja vam teško pada i stvari ćete videti iz nove perspektive. Treba da donesete sudbonosnu odluku. Težite svojoj najoptimističnijoj viziji i vaša vera biti nagrađena.

  Povoljni dani:

  2, 8, 16, 25

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13, 18

 4. Srećna Nova godina, Rakovi! Ulaskom u januar ste u novom moćnom ciklusu odnosa, krećući se dalje od pomračenja Sunca u Jarcu ka punom Mesecu i pomračenju Meseca u emocionalnom Raku 10. januara. To vas stavlja u središte stvari i traži od vas da budete veoma iskreni o tome kako se osećate i šta želite. Budite iskreni prema obrascima iz prošlosti koju ostavljate iza sebe. Tada možete produbiti veze koje vam u jednakoj meri vraćaju. Sa Venerom u Vodoliji možete dobiti mnogo toga u svojim vezama, emotivno i finansijski, i šansu za produbljivanje intimnosti. Svesno spustite ego i zidove koji vas sprečavaju da delite i primate finansijsku i emocionalnu podršku, intimu i ljubav koju želite. Ipak, granice su zdrave, a odvojenost će biti ključ za privlačenje ili pregovaranje o efikasnim dogovorima. S Marsom u Strelcu život je užurban, a pomoć je na dohvat ruke. Ali ljudi ne mogu da čitaju misli. Ne bojte se da pitate. Obratite pažnju na to ko dolazi kada vam je potreban, i nemojte se pitati odakle se pojavljuje. Do dvadeset četvrtog, Mlad Mesec u Vodoliji sugeriše snažne promene u vazduhu. Život se menja do srži. Nemate potpunu kontrolu, ali možete da pokrenete stvari ako razjasnite viziju.

  Povoljni dani:

  7, 15, 23

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13

 5. Srećna Nova godina, Lavovi! Kako godina počinje, vi ste u ciklusu pomračenja Sunca u Jarcu i ciklusu mladog Meseca. Život je u izgradnji i u stanju je totalnog remonta. Možda započnete novi posao, novu rutinu ili pređete na potpuno novi život. Obratite pažnju na svoje zdravlje i neka vam zaceljivanje bude prioritet na svim nivoima. Timski rad je ključan u svim odnosima sa kolegama i partnerima, što znači da treba da naučite da tražite pomoć i da ostanete usredsređeni na zajednički cilj. Kako se pun Mesec u Raku javlja desetog januara, povucite se da biste se odmorili, napunili baterije, osvežili i ponovo razmislili. Učite o svojim slepim mrljama, podsvesnim destruktivnim obrascima, mestima gde treba da zacelite i onome što više ne služi vašoj najvećoj svrsi. Razjasnite san, a zatim svakodnevnim napornim radom, zalaganjem i posvećenošću, taj san možete ispoljiti i živeti svoj najbolji život. Sa Venerom u Vodoliji vaši odnosi postaju slađi kako bi vam pružili ljubav, emocionalnu, materijalnu, pa čak i finansijsku podršku koja vam je potrebna. Budite otvoreni da je primite. Mars u Strelcu sugeriše da je ovo vrlo kreativna faza, koja vas ispunjava strašću za obavljanje posla. Radite pametnije, a ne napornije. Biće vam potrebna razboritost i skromnost da prepoznate i priznate kada nešto ne funkcioniše i treba da imate hrabrosti da to pustite, a da to ne shvatite kao lični neuspeh. Sa Mladim Mesecom u Vodoliji 24. januara, ulazite u novi ciklus strastvenih odnosa. Prihvatite želje svog srca i možete ih privući u svoj svet.

  Povoljni dani:

  13, 15, 23

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 28

 6. Srećna Nova godina, Device! Kako ulazite u godinu, vi takođe ulazite i u ciklus pomračenja Sunca u Jarcu i u ciklus mladog Meseca, zajedno sa vašim vladarom Merkurom i stelijumom planeta u Jarcu. Ovo je deo vašeg grafikona koji se odnosi na vašu kreativnost, decu, seksualnost, ljubav, srce i dete u vama. Ponovo se povezujete sa autentičnim delom sebe, postajete svesni želja koje ste sahranili ili pomislili da su odavno nestale. Iznad svega, neka vaše sopstveno ,,ja’’ bude istinsko. Desetog januara, pun Mesec u Raku i pomaračenje Meseca poravnavaju se u vašoj kući prijateljstva, nade, snova, želja i ispunjenja želja, ističući ove teme i zatvarajući dugo 18-mesečno poglavlje koje vas vodi prema vašoj budućnosti. Ne morate pokušavati da udovoljite nikome ili da budete neko ko niste. Ovo je šansa za oslobađanje od očekivanja, želja i težnji koje ste prerasli i svega onoga što vam teško pada. Sada vam je potrebna zrelost i osetljivost. Možete posegnuti za nečim što ste dugo sanjali ili što je vaše srce želelo. Dvadeset četvrtog, Mlad Mesec u Vodoliji donosi vam čistu prošlost i potpuno novi početak, bilo na poslu ili u vašem životu, i nudi šansu za duboko zaceljivanje i strastveni novi početak. Ovo je prilika da živite život koji vas svakodnevno nagrađuje i istovremeno činite usluge svetu i svim životima koje dodirnete.

  Povoljni dani:

  2, 8, 16, 25

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13, 18

 7. Srećna Nova godina, Vage! U vašem svetu se dešavaju tektonske promene kako ulazite u januar. Nalazite se između skupova pomračenja koja menjaju život, krećući se prema pomračenju Sunca u Jarcu i mladom Mesecu u vašoj oblasti domaćinstva. Sa vašom vladarkom Venerom u Vodoliji, januar obeležava izuzetno kreativnu fazu u kojoj učite o snazi sadašnjosti. To zahteva svesno razbijanje toksičnih porodičnih obrazaca da biste mogli da otkrijete šta vredi očuvati dok sadite seme za novi život i postavljate temelj za ono što bi generacijama moglo biti vaše carstvo i zaostavština. Sadite mudro. Kako se pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju 10. januara, dolazi do izražaja profesionalna situacija. Duga 18-mesečna faza transformacije vaše karijere i situacije u domaćinstvu se privodi kraju. Svesno se oslobodite svojih ambicija i obaveza koje ste prerasli kako biste mogli da zakoračite u obilje onoga što ste postali. Razjasnite svoje ambicije i profesionalnu viziju. Preuzmite odgovornost za svoju ulogu u prošlosti. Naučite svoje lekcije, ali nemojte nastaviti da nosite teret. Ostanite u sadašnjosti dok stvarate novi život. Venera ulazi u Ribe trinaestog, premeštajući fokus na posao, život i zdravlje. Obratite pažnju na svoj kvalitet života i na to gde svakodnevno ulažete energiju. Dvadeset četvrtog januara, Mlad Mesec u Vodoliji označava strastveni novi početak u kreativnoj ili romantičnoj situaciji ili stvari bliskoj vašem srcu. Nešto vam može delovati kao rizično, ali pravi rizik bi bio propuštanje šanse da budete srećni. Budite iskreni prema sebi i verujte svom srcu.

  Povoljni dani:

  13, 15, 23, 26

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 28

 8. Srećna Nova godina, Škorpije! Kad uđete u godinu, vaš vladar Mars ulazi u Strelca 3. januara, posle tranzita u Škorpiji od sredine novembra. Ovo vam skreće pažnju na stvari koje se tiču vaših finansija, obaveza i samopouzdanja. U narednih šest nedelja, setite se lekcija koje ste naučili prošle godine. Takođe, sada ste između pomračenja, u moćnom ciklusu pomračenja Sunca u Jarcu, što stavlja akcenat na svu komunikaciju ovog meseca. Možete pregovarati o važnim poslovnim ugovorima i ličnim vezama. Način na koji nešto kažete je važan isto koliko i ono što kažete. Takođe, ono što se događa traži svesni proboj mračnih zapažanja, tako da možete početi da prepoznajete i otkrivate višu istinu i prilično bogatu stvarnost. Kako se pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju desetog januara, dobijate novu perspektivu i uviđate novi put prema napred. Postoje vrata koja se zatvaraju i otvaraju. Stari putevi propadaju i otkrivaju nove. Dosegnite svoju najoptimističniju viziju dok otvarate vrata u svoju budućnost. Dvadeset četvrtog, javlja se Mlad Mesec u Vodoliji. Budite iskreni prema onome šta želite i onom koga želite i cenite, i onome što vam je potrebno da se osećate emocionalnoi finansijski sigurno u svojim vezama. Ovo je nov početak i šansa da ostavite prošlost iza sebe.

  Povoljni dani:

  2, 23, 25, 26

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13, 28

 9. Srećna Nova godina, Strelčevi! Vaš vladar Jupiter pridružio se nedavnom pomračenju Sunca u Jarcu, sugerišući da ste u novom moćnom ciklusu, rastući u osećaju emocionalne i materijalne sigurnosti i samopouzdanja i produbljujući značajne privrženosti. Pošto je Mars ovog meseca u vašem znaku, osećaćete se strastveno i uzbuđeno, ali ako se strpite možete da ostvarite stvarni, opipljiv napredak. Učite da cenite sebe i ono što možete da ponudite. Bez obzira na to da li radite na finansijskim ili ličnim pregovorima, sa Venerom u Vodoliji, odvojenost će biti ključna. Uložite, u skladu sa vašim vrednostima, svoje vreme, novac, energiju, ljubav i resurse i mudro bacajte svoje bisere. Pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju se 10. januara, donoseći poplavu promena u vaš život, odnose i finansijsku situaciju. Izbegavajte da se vezujete i prepustite se promenama. Verujte da bilo šta što odlazi otvara vrata za veće izobilje i istinsku sigurnost. Ovo je prilika da povratite svoju moć u finansijskoj ili emotivnoj situaciji, tako da možete pružiti svojim odnosima ono što oni podjednako pružaju i smatraju vrednim za vas. Bolje milom nego silom. Dvadeset četvrtog, Mesec u Vodoliji obeležava novi ciklus komunikacije i pregovora, tražeći da otvorite svoj um za mogućnosti. Blagosloveni ste i vaša dubina je beskonačna. Imate više opcija nego što ste mislili.

  Povoljni dani:

  2, 7, 23

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13, 28

 10. Srećna Nova godina, Jarčevi! Dobrodošli u mesec i godinu koji menjaju živote. Pa, ko ste vi? A ko želite da budete? Vi ste u dubokom ciklusu mladog Meseca i pomračenja Sunca, u potpunosti se preporađate, i samo ste zagrebali površinu svog potencijala. Setite se lekcija od prošle godine i svesno možete izbeći zamke i samo-destruktivno ponašanje. Venera je u Vodoliji, zato se nemojte vezivati i ostanite verni svojim vrednostima, i možete privući finansijsku i emocionalnu podršku i ljubav koju želite. Pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju se 10. januara, dovodeći do izražaja odnose jedan na jedan. Neki se završavaju, drugi otkrivaju neistražene dubine. Ovo je takođe kraj 18-mesečne transformacije vaših odnosa i vas. Budite iskreni o tome kako se osećate, šta želite i šta trebate da pustite da biste obezbedili dolazak onoga što vam je potrebno. Produbite veze u kojima postoji obostrano poštovanje, ljubav i podrška. Dvadeset četvrtog, Mlad Mesec u Vodoliji označava početak novog strastvenog ciklusa koji vam pomaže da porastete u emocionalnoj i finansijskoj sigurnosti i blagostanju. Imate velike nade i snove. Razjasnite viziju, imajte vere u sebe i pametno uložite svoju energiju.

  Povoljni dani:

  2, 7, 8, 15

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 23, 18

 11. Srećna Nova godina, Vodolije! Sa Venerom u vašem znaku ovog meseca privlačite svu pažnju i energični ste. Kako ulazite u januar, postoje jake promene koje se odvijaju iza scene u vašem životu. Nalazite se između pomračenja, pri kraju 18-mesečne transformacije koja vas je naterala da se suočite sa svojim najdubljim strahovima od neuspeha i uspeha, i pogledate podsvesno uslovljavanje oko toga kako ovaj svet funkcioniše i vaše mesto u njemu. Razvijanje navike redovne meditacije biće snažna osnova ovog meseca i cele godine. Kako se pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju 10. januara, dolazi do izražaja zdravstvena ili radna situacija. Život se menja i nemate sve odgovore, ali rešavajte probleme jedan po jedan i uvidećete naredne korake. Možete da ispoljavate, gradite i živite život svojih snova, ali to zahteva da preduzmete svesne korake ka tome. Spremni ste da se istaknete kada Sunce uđe u vaš znak dvadesetog. Dvadeset četvrti januar donosi Mlad Mesec u Vodoliji i obeležava duboko lični novi početak. Vi niste osoba koja ste bili pre nedelju, a kamoli mesec ili godinu dana. Budite odani sebi i razvite se u ono što ste postali i ono što postajete.

  Povoljni dani:

  7, 16, 23

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 13

 12. Srećna Nova godina, Ribe! Vaš tradicionalni vladar Jupiter pridružio se nedavnom mladom Mesecu u Jarcu i pomračenju Sunca, pokrenuvši snažan ciklus, mesec i godinu kada svoje snove pretvarate u stvarnost. Ali, na najvišem nivou, ovo je vaše putovanje duhovnog oslobađanja, omogućavajući vam da budete ono što jeste i ono što ste rođeni da budete. Postoje promene u socijalnoj situaciji, vašoj zajednici i u prijateljstvima. Sada imate priliku da premostite podelu, ali ni u jednoj situaciji ne treba da budete mučenik. Pun Mesec u Raku i pomračenje Meseca poravnavaju se 10. januara, otkrivajući stvar blisku vašem srcu. Mogli biste da imate osećaj totalnog pomračenja srca, ali ovo je zaista šansa da zaronite u svoje emocije, srce, kreativnost i sebe. Ponovo se povežite sa svojim unutrašnjim detetom i prepustite se obilju onoga što jeste danas. Venera ulazi u Ribe trinaestog, dodajući zrno šećera i magije u vaš život. Ovo je prilika da prvo zavolite sebe, a onda možete da privučete ono što želite i da se prirodno okrenete svojoj zajednici. Dvadesetog januara Sunce ulazi u Vodoliju, a četiri dana kasnije javlja se i Mlad Mesec u Vodoliji, što vas okreće ka unutra i ka pretraživanju vaše duše. Kad kristališete viziju i san, vremenom ih možete oživeti.

  Povoljni dani:

  7, 13, 23, 27

  Nepovoljni dani:

  10, 12, 28