Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Jul će biti obeležen pomračenjima, koja označavaju početak sledećeg stadijuma u vašem profesionalnom životu. Sunce u znaku Raka će u prvi plan staviti kućna, porodična i materijalna pitanja. Mlad Mesec 2. jula, kao i potpuno pomračenje Sunca, pružiće vam priliku da okrenete novi list i počnete iz početka. Venera će se naći u znaku Raka 3. jula, kada će vam nove prilike pokucati na vrata. Dolazi vreme porodičnih proslava, uređivanja vašeg doma i mnogih drugih radosti! Sa Marsom u znaku Lava, osećaćete se strastveno i spontano. Spremni ste da uzdrmate stvari! Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, donoseći vam bolje razumevanje skorašnjih događaja. Pun Mesec i delimično pomračenje Meseca u znaku Jarca 16. jula privešće profesionalno poglavlje kraju. Možda ishod neće biti u potpunosti pozitivan, ali će svakako biti veliko i važno iskustvo. Život će vas izvući iz vašeg skrovišta i baciti u divljinu 22. jula, kada Sunce bude bilo u znaku Lava. Vaš put će biti nov i nepoznat, ali morate verovati u sebe i u to da se nalazite baš na mestu na kome treba da budete.

  Povoljni dani:

  1, 11, 25

  Nepovoljni dani:

  2, 8, 21

 2. Ovaj mesec predstavlja sezonu pomračenja koja će dovesti do novih i neočekivanih ishoda u vašem svakodnevnom životu! Potpuno pomračenje Sunca u znaku Raka 2. jula pomoći će vam da razbistrite svoje misli i pogled. Komunikacija će takođe zahtevati trud, naročito kada je u pitanju osećajnost. Imajte otvoren um, slušajte i učite. Sudbina vas zove. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, pružajući vam priliku da se osvrnete na stare dogovre i ponovo otvorite pregovore u kojima ćete stvoriti bolje i prijatnije uslove za sebe. Delimično pomračenje Meseca u znaku Jarca 16. jula podsetiće vas na to da se nova vrata otvaraju samo onda kada se stara zatvore. Na svakodnevnom nivou, možda ćete obnavljati ili menjati ugovore, dogovore, publikacije ili ćete se pozabaviti pravnim pitanjima. Ko poseduje istinsku moć i autoritet u vašem životu? Postoji veća sila koja upravlja vašim postojanjem. Imajte veru u nju iznad svega ostalog, naročito ukoliko se osećate kao da ste u ćorsokaku. Prepustite se svom instinktu i verujte da će vas on odvesti tamo gde želite da budete.

  Povoljni dani:

  3, 8, 24

  Nepovoljni dani:

  2, 17, 21

 3. Jul će doneti mnoge promene u vašem životu. Pomračenje Sunca 2. jula u znaku Raka označava početak novog ciklusa, pružajući vam priliku da stvorite finansijsku i emotocionalnu sigurnost za sebe. Venera će se naći u znaku Raka narednog dana, dodajući vam još energije. Najvažnije je da poznajete svoje granice i da ne preterate ni u čemu. Delimično pomračenje Meseca u znaku Jarca 16. jula označiće početak mnogih sudbinskih dešavanja. Takođe, imaćete snagu da utičete na svoj put, kao i na okončavanje destrutkivnih ciklusa. Univerzum će filtrirati sve ono što nije u vašem interesu, ali će takođe zahtevati i predanost sa vaše strane. Otarasite se svega što vas zadržava, a što vam više nije neophodno. Ostanite verni svojim vrednostima. Na kraju meseca ćete shvatiti svoju vrednost, kao i vrednost onoga što imate da ponudite. Više ćete steći nego što ćete izgubiti ovog jula, ali vaša najveća nagrada biće vaš obnovljen osećaj samopouzdanja.

  Povoljni dani:

  18, 21, 24

  Nepovoljni dani:

  2, 8, 16

 4. Jul će biti obeležen pomračenjima u vašem znaku, što će vas dovesti do sledećeg stadijuma u vašoj ličnoj evoluciji. Mlad Mesec 2. jula, kao i potpuno pomračenje Sunca u vašem znaku, označiće vaše ponovno rođenje na ličnom nivou. Kada Venera bude ušla u znak Raka narednog dana, moći ćete da privučete ono za čime ste žudeli. Merkur će biti u retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, pružajući vam priliku da analizirate svoju trenutnu situaciju i ponovo definišete ugovore koji vas obavezuju. Pun Mesec u znaku Jarca 16. jula, kao i delimično pomračenje Sunca, označiće kraj poglavlja u vašem ljubavnom životu. Naše ljubavne veze su odraz nas samih. Kako se naša ličnost razvija, tako se razvijaju i naše ljubavne veze, otkrivajući istinu o nama samima. Nemojte se plašiti da postavite granice ukoliko je to neophodno, ali nemojte zaboraviti da promena dolazi iznutra. Sunce i Merkur će se sresti u znaku Raka 21. jula, pružajući vam momenat vedrine. Sa ulaskom Sunca u znak Lava narednog dana, ostanite skromni, ali verujte u sebe- tako ćete uspeti da ostvarite pravi uspeh.

  Povoljni dani:

  3, 8, 24

  Nepovoljni dani:

  2, 16, 21

 5. Ovaj mesec će doneti pomračenja u znakovima Raka i Jarca, pokazujući vam kako se vaš život menja iz korena pred vašim očima. Mlad Mesec i potpuno pomračenje Sunca u znaku Raka 2. jula uvući će vas u mračnu i neistraženu teritoriju. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, podsećajući vas na vaš san koji dugo leži u vašem srcu. Ko ste vi kada ostanete sami sa sobom? Univerzum uvek posmatra i on se nalazi u vama. Ovo je prilika da se oslobodite svakodnevnih misli i posvetite razumevanju sopstvenog bića, vaših želja, potreba i strahova. Možete stvoriti život iz svojih snova, ali morate stvoriti prostor za njega. Sa punim Mesecom i delimičnim pomračenjem Meseca u znaku Jarca 16. jula, svesno ćete se osloboditi onoga što više ne funkcioniše, počevši od vašeg posla i svakodnevne rutine, do navika u ishrani, rekreaciji i svemu drugom što više nema svoju svrhu.

  Povoljni dani:

  22, 25, 27

  Nepovoljni dani:

  2, 14, 21

 6. Jul sa sobom donosi sezonu pomračenja, oslobađajući vas i približavajući vas vašoj sudbini. Početkom meseca, potpuno pomračenje Sunca 2. jula označava novi ciklus u vašem društvenom životu, naročito kada su u pitanju prijateljstva, nade, snovi i želje. Produbićete važna prijateljstva i veze. Možda će vam se čak ostvariti i mala želja početkom meseca, ali nikada nemojte izgubiti svoje glavne ciljeve iz vida. Merkur započinje svoj retrogradni ciklus od 7. jula i on će trajati do 31. jula. U ovom periodu ćete doći do važnih informacija vezanih za situaciju koja se dogodila u drugoj polovini juna. Možete se ponovo povezati sa starim prijateljom ili raščistiti stari nesporazum. Ukoliko su stvari još uvek mutne, ostanite strpljivi. Pun Mesec u znaku Jarca 16. jula zahtevaće od vas da ponovo definišete svoje granice. Neke odluke će biti teške. Preuzmite odgovornost za stvarnost koju ste stvorili i otarasite se svega što ste prevazišli. Tek onda ćete moći da stvorite nov život koji odražava vašu unutrašnju stvarnost.

  Povoljni dani:

  3, 18, 25

  Nepovoljni dani:

  7, 16, 21

 7. Jul će doneti pomračenja u znakovima Raka i Jarca, označavajući naredni stadijum u vašoj životnoj priči. Potpuno pomračenje Sunca 2. jula pružiće vam priliku za novi poslovni početak. Takođe, Venera će se naći u znaku Raka narednog dana, pomažući vam da razjasnite sebi svoje ciljeve i donesete promišljene odluke. Merkur će biti u svojoj retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, otkrivajući nove podatke o priči koja se odvija još od polovine juna. Ponovo ćete se povezati sa prijateljima i rešiti nesporazum. Najvažnije od svega, razjasnićete svoje ambicije i viziju vašeg života. Pun Mesec u znaku Jarca, kao i potpuno pomračenje Meseca, privešće kraju kulminaciju događaja koji su započeli pomračenjem Sunca. Situacija u kući će se rasvetlili, odražavajući vašu potrebu za sigurnosti i stabilnosti. Možda ćete morati da promenite posao radi veće finansijske stabilnosti. Otarasićete se ograničenja iz vašeg detinjstva i stvorićete sebi priliku za dalji razvoj. Što više budete učili, to će vaš cilj biti dostižniji i stvarniji. Kada postoji volja, postoji i način.

  Povoljni dani:

  3, 18, 24

  Nepovoljni dani:

  2, 16, 21

 8. Jul donosi pomračenja, a život ubrzava i donosi vam događaje koje vam je sudbina odavno namenila. Potpuno pomračenje Sunca u znaku Raka 2. jula baciće vas u potragu za boljom perspektivom, kako metaforički, tako i bukvalno. Ovo je put otkrovenja koji će vas podstaći da istražite najudaljenije obale. Možda imate pravne obaveze, potpisivanje ugovora, putovanje ili možda razmatrate više obrazovanje. Ostanite verni svom putu i istražite svoje mogućnosti. Pun Mesec u znaku Jarca 16. jula, kao i potpuno pomračenje Meseca, staviće u prvi plan vaš pogled na svet, porodicu i putovanje. Saznaćete činjenice koje sve menjaju. Svesno se otarasite negativnih misli, mentalnih blokada i strahova koji vas sprečavaju da uradite ono što osećate da želite. Ovaj period je veoma važan, pošto vam pruža priliku da se vratite u nazad i ponovo definišete stvari u skladu sa svojim ciljevima. Kada Sunce bude ušlo u znak Lava 22. jula, naći ćete se u centru pažnje na vašem radnom mestu. Prepoznajte svoje vrednosti i ostanite skromni sa Mladim Mesecom u znaku Lava 31. jula.

  Povoljni dani:

  3, 21, 25

  Nepovoljni dani:

  2, 11, 16

 9. Pomračenja koja donosi ovaj mesec najavljuju velike promene na ličnom planu. Prepustite se toku i on će vas bezbedno odvesti do vašeg cilja. Potpuno pomračenje Sunca 2. jula, kao i Mlad Mesec u znaku Raka, ponudiće vam piliku da osvežite svoju finansijsku situaciju ili izgladite odnos sa vašim partnerom koji trenutno deluje kao pitanje života i smrti. Merkurova retrogradna faza od 7. do 31. jula zahtevaće od vas da se vratite par koraka u nazad i ponovo poradite na pitanju za koje ste mislili da je rešeno. Ovo je ipak srećna okolnost, jer ćete na ovaj način sebi stvoriti čvrste temelje na kojima ćete moći da zasnujete sve buduće uspehe. Delimično pomračenje Meseca i pun Mesec u znaku Jarca 16. jula zahtevaće od vas da budete sigurni u svoje vrednosti i sposobnosti. Definišite svoje granice i otarasite se svega što vas otežava. Ovo je prilika da počupate sav korov u vašem profesionalnom životu. Čak i ukoliko deluje da ćete potonuti na dno, nikada nemojte praviti kompromise sa vašim vrednostima i integritetom.

  Povoljni dani:

  18, 24, 25

  Nepovoljni dani:

  2, 14, 16

 10. Mnoga pomračenja u znaku Raka i Jarca ovog meseca označavaju period sazrevanja i promena. Sudbina vas ovog meseca može spojiti sa mnogim nezaboravnim ljudima. Potpuno pomračenje Sunca i Mlad Mesec u znaku Raka 2. jula pružiće vam priliku da se otarasite svih tereta iz prošlosti i okrenete novi list u vašim ljubavnim odnosima. Venera će se naći u znaku Raka narednog dana, dajući vam do znanja da sledi period podrške i istinske ljubavi. Izbegavajte bilo kakvu dramu i posvetite se vezama koje zahtevaju negu i rad. Merkur će ući u svoju retrogradnu fazu 7. jula i u njoj će biti do kraja meseca, kada ćete imati priliku da raščistite sve nesporazume i nerazumevanje koje je postojalo između vas i vašeg partnera. Pun Mesec u vašem znaku 16. jula podseća vas na važnu istinu o vama. Možda će biti neophodno da pomerite svoje granice ili srušite zidove oko sebe. Ponos i prošlost ne smeju stajati na putu vaše sreće i budućnosti. Kada Sunce bude ušlo u znak Lava 22. jula, očekujte da se vaš život dramatično razvije. Imajte veru u sebe i znajte da ste zaštićeni. Do 31. jula, Mlad Mesec u znaku Lava pružiće vam priliku za potpuni preporod, dokazujući vam da je ljubav stvarna i da nikada ne umire.

  Povoljni dani:

  8, 18, 25

  Nepovoljni dani:

  2, 9, 14

 11. Jul će biti obeležen brojnim pomračenjima u znakovima Raka i Jarca, podstičući vas da se oslobodite podsvesnih inhibicija koje vas sprečavaju da živite svoj život onako kako vi želite. Potpuno pomračenje Sunca i Mlad Mesec u znaku Raka 2. jula pomoćiće vam da okrenete novi list u vašem poslovnom životu, kao i u vašim svakodnevnim rutinama. Neka vam zdravlje bude prioritet na svim nivoima- fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom. Možda ćete započeti nov posao, poslovni projekat ili režim u ishrani. Pun Mesec i pomračenje Meseca će se preklopiti u znaku Jarca 16. jula, kada ćete postati svesni slepih tačaka i zamki koje su pred vama, pa ćete moći na vreme da ih izbegnete. Svesno se oslobodite podsvesnih limitirajućih ideja i straha od neuspeha. Postoje promene koje se odvijaju iza scene, ali ukoliko se budete posvetili stvarima sistematično i sa organizovanošću, lako ćete ispratiti tempo uspeha. Sunce će se naći u znaku Lava 22. jula, kada će ljubavne veze biti u centru vaše pažnje. Obratite pažnju na vaše postupke. U ovom periodu ćete shvatiti ko je sve na vašoj strani. Mlad Mesec u znaku Lava 31. jula označiće novi početak, pružajući vam mogućnost da donesete bolje odluke u budućnosti.

  Povoljni dani:

  10, 18, 25

  Nepovoljni dani:

  2, 11, 16

 12. Jul će doneti pomračenja u znakovima Raka i Jarca, otkrivajući vašu stvaralačku moć. Mlad Mesec u znaku raka označiće početak novog društvenog ciklusa u vašem životu. Gajite svoju kreativnost, seksualnost i sreću. Volite samog sebe, budite ono što jeste i posvetite se svemu što radite. Merkur će biti u retrogradnoj fazi od 7. do 31. jula, kada morate biti strpljivi sa odlaganjima na radnom mestu. potražite krativna rešenja i potrudite se da komunikacija bude besprekorna kako ne bi bilo nikakvih nesporazuma. Pun Mesec u znaku Jarca, kao i potpuno pomračenje Meseca 16. jula označiće vreme društvene promene. Vrata će se otvarati i zatvarati, vaše aspiracije će se razvijati i shvatićete ko su u stvari vaši prijatelji. Možda neki ljudi imaju mračniju stranu. U nekim slučajevima ćete možda morati da povučete crtu, smanjite kontakt i težite oslobađanju vašeg društvenog života. Sunce će se naći u znaku Lava 22. jula, kada će vaš fokus biti na zdravlju, karijeri i svakodnevnim rutinama. Razmislite o svojim ciljevima i otarasite se onoga što ne funkcioniše. Mlad Mesec u znaku Lava 31. jula će vam ponuditi priliku da počnete iz početka. Stvarajte i živite život koji vas ispunjava radošću svaki dan.

  Povoljni dani:

  3, 10, 18

  Nepovoljni dani:

  2, 9, 16