Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Iako ćete ovog meseca verovatno imati mnogo uzbudljivih novih ideja i misli koje će vam se vrzmati po glavi, Ovnovi, bilo bi pametno usporiti, razmisliti i sačekati, umesto kretati na novu teritoriju. Merkur će biti retrogradan sve do 22. juna, što bi moglo izazvati razne vrste zabun, kada je u pitanju komunikacija. Uprkos tome, napredak u vašoj trećoj solarnoj kući stiže zajedno sa pomračenjem Sunca, desetog juna. Mogli biste otkriti da je vreme da pokrenete projekat u vezi pisanja, govora, oglašavanja ili društvenih medija. Jasno je da imate veoma važnu poruku koju treba da objavite svetu. Ukoliko budete mogli da sačekate do kraja meseca, biće vam drago što ste bili strpljivi. Vaš vladar, Mars, stupa na presto počevši od 11. juna, unoseći strast i uzbuđenje u vaš ljubavni život i kreativne afere. Pripremite se za zabavu i avanturu u narednim nedeljama. Ovo je posebno povoljan trenutak za pronalaženje nove ljubavi, ukoliko ste slobodni ili da začinite svoju vezu, ukoliko imate partnera. Kada je u pitanju plodnost, stvari takođe mogu da se poboljšaju. Ukoliko ste umetnik, možda ćete raditi na novom remek-delu, koje će postati poprilično proslavljeno. Za sam kraj meseca, pun Mesec u vašoj desetoj solarnoj kući stiže 24. juna. Ova moćna lunacija pojačava ton vašeg profesionalnog život, možda u obliku promocije, povoljne reklame, dostignuća ili nove poslovne ponude kod konkurentske firme. Ciljajte sada na visoko, jer biste mogli da vidite svoje ime u svetlima. Sa Merkurom koji je probuđen u ovom trenutku, možete da nastavite sa svojim planovima.

  Povoljni dani:

  4, 10, 24

  Dani izazova:

  14, 20, 23

 2. Do zabune oko finansijskih pitanja verovatno će dolaziti tokom većeg dela juna. To je zato što će naš kosmički glasnik, Merkur, biti retrogradan u vašoj drugoj solarnoj kući sve do 22. juna. Ovo je izvrsno vreme da pregledate svoje troškove i budžet, kao i da se uverite u to gde tačno odlazi sav vaš teško stečeni prihod. Uprkos malo ove nesigurnosti, pomračenje Sunca u istoj toj zoni, zoni zarade, dešava se desetog juna. Ovo bi vam verovatno moglo doneti povišicu, novu poslovnu ponudu ili unosnog klijenta. Ovo je sudbinski trenutak za sticanje više obilja i prosperiteta. Ukoliko ste samozaposleni, povećajte cenu svog rada. Ne plašite se da budete u potrazi za bolje plaćenim poslodavcem, Bikovi, jer biste zaista mogli još više da povećate svoje prihode. Vatreni Mars ulazi u vašu solarnu četvrtu kuću domaćinstva 11. juna i ostaje ovde nekoliko nedelja, čineći vas posebno zauzetima kućnim ili porodičnim stvarima. Ovo se može manifestovati u obliku preseljenja, renoviranja ili pomoći roditeljima. Rešite sve sada, dok vas planete u tome podržavaju! Jun se završava punim Mesecom u vašoj devetoj solarnoj kući ekspanzije, u noći dvadeset i četvrtog. To bi moglo doneti vrhunac po pitanju akademskih, medijskih, izdavačkih ili međunarodnih pitanja. Neki Bikovi mogli bi otkriti da uče više o svetu, dok se neustrašivo krećete u novim pravcima. Nemojte ostati u svojoj zoni komfora. Vreme je da letite i zabavite se!

  Povoljni dani:

  3, 10, 13

  Dani izazova:

  14, 22, 24

 3. Prihvatite vetrove promena, Blizanci, jer ćete ovog meseca imati osećaj kao da koračate dva koraka unapred, a zatim jedan unazad. To je zato što u ovom trenutku prolazite kroz predodređene promene. Iako je trenutno sezona vaših rođendana, verovatno se osećate posebno energično zbog Sunca koje pleše kroz vaš horoskopski znak. Međutim, vaš vladar Merkur, koji voli da bude u svom domu, u ovom trenutku se, nažalost, kreće unazad, u svom retrogradnom ciklusu. Mogli biste da se osećate kao da vam je ceo život stavljen na čekanje! Ovo bi, u stvari, mogao biti prikriveni blagoslov, jer vam to daje priliku da razmislite o svom napretku, preispitate svoje planove i krenete novom putanjom, kako biste postigli i pronašli ono za čime tragate. Moćno pomračenje Sunca i ovog meseca nalazi se u vašem horoskopskom znaku, otvarajući vam vrata 10. juna. Međutim, verovatno ste osetili da ovo pomračenje dolazi već nedeljama i mesecima, posebno jer ste prethodno imali pomračenje Meseca u svom horoskopskom znaku, 30. novembra 2020. Ponovo stvarate sebe i sada se rađate ponovo, poput feniksa, stoga je vreme da iskoristite svoju moć i pokažete svetu novu verziju vas. Ovo bi vam takođe moglo osloboditi put za novo putovanje, dok tragate za iskrenom nadom i snom. Borbeni Mars ulazi u vašu treću solarnu kuću jedanaestog, dajući vam energiju za poduhvate koji se tiču komunikacije, tokom narednih nedelja. Takođe, sa Jupiterom, koji se 20. juna okreće retrogradno u vašoj desetoj solarnoj kući dostignuća, ostaćete u centru pažnje, ali ćete verovatno preurediti svoje profesionalne ciljeve. Pun Mesec obeležava kraj juna, uzdižući se u noći dvadeset i četvrtog. Ova lunacija bi vas mogla naterati da procenite ravnotežu u nekoj vama važnoj vezi, kao i da pokrene dolazak velike sume novca u obliku bonusa, sudskih dobitaka ili odobrenja zajma.

  Povoljni dani:

  3, 4, 10

  Dani izazova:

  13, 14, 22

 4. Vaši snovi će verovatno biti vrlo intenzivni, dok se Merkur retrogradno razvija u vašoj dvanaestoj solarnoj kući ovog meseca, Rakovi. Ovo je period kada možete slušati svoju intuiciju, posebno u pogledu prošlih situacija i veza. Iako biste mogli da se osećate malo više zabrinuto, ovaj period može biti pravi blagoslov za vas, da preispitate svoje mentalno zdravlje i potražite zatvaranje nekih priča, koje vam je potrebno. Pomračenje Sunca koje se odigrava 10. juna takođe naglašava ovo područje, a neki Rakovi bi mogli da pronađu energiju da krenu ka oslobađanju od prošlosti. Ukoliko obrađujete neku traumu ili želite da potražite pomoć terapeuta, savetnika ili iscelitelja, sada biste mogli posebno dobro proći. I dalje ćete se osećati energično, do jedanaestog, dok moćni Mars ostaje u vašem horoskopskom znaku. Iako bi ovo inače bio veliki podsticaj da nastavite sa svim svojim planovima, Merkur koji trenutno nije u pravom ritmu može izazvati probleme sa bilo čim što se sada pokrene. Kada Mars užari vašu drugu solarnu kuću finansija, 11. juna, videćete da je vaš um posebno usmeren na novac. Troškovi bi se verovatno mogli povećati, ali možda ćete imati i veliku priliku da povećate svoje prihode. Sunce ulazi u vaš horoskopski znak dvadesetog, oglašavajući zvono da je stigla sezona vaših rođendana. Tokom meseca koji dolazi, prihvatite svoje lične ciljeve i napore i stavite sebe na prvo mesto. Međutim, partnerstvo će biti vaš primarni fokus, dok pun Mesec u vašoj sedmoj solarnoj kući dostiže svoj vrhunac, dvadeset i četvrtog. Možda donosite važnu odluku u vezi sa svojim najznačajnijim poslovnim ili ljubavnim partnerom. Neki Rakovi bi se mogli sada zbližiti u svojim partnerstvima ili odlučiti da je vreme da se rastanu.

  Povoljni dani:

  11, 13, 21

  Dani izazova:

  10, 14, 23

 5. Jun je za vas ispunjen uzbuđenjem i zabavom, Lavovi! Uz Sunce i Merkur koji plešu u vašoj jedanaestoj solarnoj kući, verovatno ćete se čuti sa mnogim prijateljima. Međutim, sa našim kosmičkim glasnikom Merkurom, koji je usred retrogradnog ciklusa, verovatno se čujete ili mislite na prijatelje iz svoje prošlosti. Pomračenje Sunca izbija u istoj zoni 10. juna, pružajući vam priliku da proširite svoju mrežu prijatelja ili prisustvujete lepom događaju. Na putu vam može biti i nova veza sa srodnom dušom ili platonska ljubav, ona koja vaš život preusmerava u uzbudljivom novom smeru! Moćni Mars ulazi u vaš horoskopski znak jedanaestog, donoseći vam vatrenu snagu, za kojom toliko žudite. U nedeljama koje su pred nama, ne samo da ćete se osećati energičnije, već biste takođe mogli brzo da napredujete, da biste se uhvatili u koštac sa očaravajućim novim visinama. Koristite ovu energiju da dominirate i postavite obrasce za koje želite da se nastave razvijati tokom naredne dve godine. Merkur postaje direktan 22. juna, stoga sačekajte sa započinjanjem bilo čega, do tada. Pun Mesec treperi nad krošnjama drveća dvadeset i četvrtog juna. Ova lunacija ističe vašu šestu solarnu kuću produktivnosti, koja će verovatno doživeti vrhunac u oblasti zapošljavanja ili fitnesa. Neki Lavovi bi mogli da završe jedan posao i pređu na drugi, dok bi drugi mogli biti posebno zauzeti radeći na velikom projektu. Ukoliko ste bez posla, trenutno biste mogli da dobijete novu poslovnu ponudu. Takođe, ukoliko ste čekali pravo vreme da unesete novu energiju u svoj plan ishrane i vežbanja, sada je pravo vreme za to.

  Povoljni dani:

  10, 15, 24

  Dani izazova:

  12, 13, 14

 6. Device, sa vašim vladarom Merkurom u retrogradnom ciklusu ovog meseca, verovatno se osećate kao da vam je ceo život stavljen na pauzu. Možda osećate i veliku zabunu oko profesionalnih pitanja i svojih ambicija, jer je ovo period kada je naš kosmički glasnik zaspao na nebu. To ipak ne mora da ukazuje na veće probleme. To može samo pokazati da, iako može doći do određenih kašnjenja i prepreka, ovaj period možete iskoristiti za preispitivanje vaših planova i precizno određivanje svojih ciljeva. Međutim, pomračenje Sunca stiže 10. juna, pokazujući da je nastupio određen sudbinski događaj u vašoj karijeri. Ovo može biti nova ponuda za posao, unapređenje, uzbudljivo postignuće ili podsticaj da potpuno promenite svoj put. A, pošto je reč o pomračenju Sunca, novi počeci su zagarantovani. Ipak, ukoliko možete da odložite donošenje odluka sve dok Merkur ne krene direktno 22. juna, biće vam drago što jeste. Vatreni Mars ostaje u vašoj solarnoj jedanaestoj kući prijateljstva do 11. juna, verovatno ukazujući na vrlo bogat društveni period. Zabavite se i proširite svoju mrežu prijatelja, dok ciljate na nove visine. Jupiter, koji je graciozno plesao na nebu iznad vas, odnedavno donosi blagoslove vašim partnerstvima, ali počinje sa svojim periodom odmora 20. juna. To vam može pomoći da upotrebite mekši pristup za poboljšanje postojećih partnerstava. Za kraj meseca, pun Mesec u vašoj petoj solarnoj kući pojavljuje se dvadeset i četvrtog. Ova lunacija ističe područja ljubavi, kreativnosti i plodnosti, a mogla bi doneti i blistav romantičan događaj ili priliku da nekome otvorite svoje srce.

  Povoljni dani:

  10, 21, 23

  Dani izazova:

  14, 22, 24

 7. Zamišljate nove horizonte, dok se Sunce i Merkur probijaju kroz vašu devetu solarnu kuću, Vage. Ovaj period vam može pomoći da sagledate svoj dosadašnji napredak i filozofirate o svojoj sudbini, koja je još uvek pred vama. Sa našim retrogradnim kosmičkim glasnikom, možda čak i razmišljate poprilično često o prošlosti, posebno o starim učenjima, duhovnim praksama i nasleđu koje je oblikovalo vas, onakve kakvi ste danas. Pomračenje Sunca 10. juna moglo bi vas unaprediti u novom smeru, otvarajući vaš um i perspektivu za čitav novi ešalon sveta. Na prizemnijem nivou, ovo pomračenje može vam doneti predodređeni podsticaj oko akademskog, medijskog ili putničkog poduhvata. Pripremite se za vatreno zabavno vreme ovog meseca, kada moćni Mars kresne šibicu i zapali vašu solarnu jedanaestu kuću od 11. juna, nadalje. Verovatno ćete se čuti sa mnogim prijateljima tokom narednih nedelja, kao i prisustvovati nekim nezaboravnim događajima. Sigurno će vam se svideti širenje vaše mreže prijatelja. Ovaj isti period takođe može doneti neke životne prekretnice na vašem putu, zato posegnite za svojim najsvetijim nadama i snovima. Merkur se budi 22. juna, stoga ćete verovatno nakon toga ubrzati tempo života. Jun se završava punim Mesecom koji 24. osvetljava vašu četvrtu kuću, domaćinstva. Ova lunacija može doneti neku promenu u kući ili porodici, kao što je želja da se preselite ili uredite svoj prostor. Ukoliko roditelju ili članu porodice trenutno treba pomoć, budite tu za njih i učinite šta možete.

  Povoljni dani:

  18, 19, 23

  Dani izazova:

  14, 16, 24

 8. Sa Suncem i Merkurom u vašoj osmoj solarnoj kući intimnosti, Škorpije, vi jasno raspravljate o svojim potrebama i željama u vezi. I naš kosmički glasnik je u retrogradnoj fazi, tako da verovatno ozbiljno razmišljate o prošlim situacijama koje su vas dovele do toga gde ste sada. Ovo je izvrsno vreme da postanete ranjivi i otvoreno razgovarate o svojim osećanjima sa partnerom, kako biste poboljšali vaš odnos. Pomračenje Sunca 10. juna moglo bi da pokrene vašu vezu u pravom smeru. Ista lunacija takođe bi mogla da pokrene i dolazak velike sume novca, možda u obliku zajma, rizičnog kapitala ili nagodbe. Takođe, Jupiter u vašoj petoj solarnoj kući istinske ljubavi donosi blagoslov i optimizam u vaše srce od 13. maja. Prebacuje se u retrogradnu fazu 20. juna, ali ne brinite – i dalje ćete uživati u njegovim blagoslovima, sve do 28. jula. Ovo je samo kratki pregled sreće koja vas očekuje 2022. godine. Krajem juna, pun Mesec u vašoj trećoj solarnoj kući komunikacija pojavljuje se dvadeset i četvrtog. To pokazuje da imate veoma važnu poruku koju ste spremni da emitujete svetu. Ovo bi mogao biti vrhunac važnog pismenog, usmenog ili reklamnog poduhvata i verovatno će dovesti do ugovora, koji ćete potpisati. Sa Merkurom koji će tada biti direktan, možete biti mirni i videti da se stvari kreću mnogo lakše, umesto da vas ometaju kašnjenja i pometnje.

  Povoljni dani:

  20, 21, 23

  Dani izazova:

  10, 14, 22

 9. Ovog meseca, pripremite se da se usredsredite na uniju i partnerstva, Strelčevi. Dok se Sunce i Merkur kreću nebom iznad vas u vašoj sedmoj solarnoj kući, u potpunosti ste usredsređeni na svog partnera u poslu ili ljubavi. Međutim, sa našim kosmičkim glasnikom koji trenutno spava u retrogradnoj fazi, mogli biste primetiti da tu i tamo postoji pogrešne komunikaciju između vas. Ovo se takođe može manifestovati tako da se osećate konfliktno ili nesigurno oko toga gde oboje stojite. Pomračenje Sunca u ovom istom sektoru događa se 10. juna, čime se otvaraju vrata za sledeću fazu vaše veze. Mnogi Strelčevi odlučiće da je vreme da zajedno prave dugoročne planove, poput useljenja, veridbe ili venčanja. Ukoliko smatrate da niste u pravom savezu, ovo bi moglo da vas podstakne da se preusmerite na bolju osobu. Slobodni Strelčevi trebalo bi da iskoriste ovu energiju u svom “lovu” na nekoga sa ozbiljnim potencijalom. Ukoliko možete da se strpite i sačekate sa bilo kakvim najavama, obećanjima ili zvaničnim odlukama dok Merkur ne krene direktnom putanjom 22. juna, biće vam drago što ste to uradili. Dobroćudni Jupiter i ovog meseca ulazi u retrogradnu fazu, počevši od dvadesetog juna, u vašoj četvrtoj solarnoj kući domaćinstva. Ovo vam može pomoći da preispitate svoje planove po pitanju vašeg doma i porodičnog života. Poslednje što treba napomenuti je pun Mesec u vašoj drugoj solarnoj kući, 24. juna. To bi vam moglo doneti više novca u vidu povišice, novog posla ili unosnog klijenta. Zagrlite ovau energiju koja vas čeka, oberučke!

  Povoljni dani:

  3, 23, 24

  Dani izazova:

  10, 14, 20

 10. Ovaj mesec vama bi mogao da bude pomalo intenzivan, Jarčevi. Dok se Sunce i Merkur kreću kroz vašu šestu solarnu kuću produktivnosti, mogli biste primetiti da je vaša pažnja usredsređena na vaše zaposlenje. Međutim, sa našim kosmičkim glasnikom koji je u retrogradnoj fazi sve do 22. juna, to bi moglo da izazove zabune na poslu, kašnjenje u radnim projektima ili čak ređi raspored, nego što ste se nadali. Pomračenje Sunca u istoj zoni 10. juna će vam verovatno doneti mnogo više, stoga se pripremite da čujete važne vesti. To može biti nova poslovna prilika, novi redovni klijent ili nekoliko ključnih projekata, koji će biti dodeljeni baš vama. Ukoliko sačekate da potpišete ugovore dok Merkur ne postane ponovo direktan, imaćete jasniji osećaj po pitanju toga šta to sve podrazumeva. Mars ostaje u vašoj sedmoj solarnoj kući partnerstava sve do 11. juna, što vam verovatno pomaže da sa nekime zajedno radite u pravcu postizanja svojih ciljeva. Kako se premešta u znak Lava i vašu osmu kuću intimnosti, možda ćete osećati potrebu za bliskošću. Tokom narednih nedelja, mogli biste uživati u više senzualnosti i seksualnosti sa osobom koju volite. Međutim, dolazi jedna od najvažnijih nedelja u godini, kada pun Mesec u Jarcu pozove vaše ime, 24. juna. Videćete dokle ste stigli i koliko ste napredovali tokom proteklih šest meseci i verovatno ćete videti i glavni cilj, koji vam je sada na dohvat ruke. Zgrabite ga i pokažite svetu svoju snagu u ovom trenutku.

  Povoljni dani:

  3, 13, 24

  Dani izazova:

  14, 22, 23

 11. Jun je za vas vrlo neobičan mesec, Vodolije. Sunce i Merkur provode mnogo vremena u vašoj petoj solarnoj kući rekreacije i romantike, tako da biste mogli očekivati puno zadovoljstva u ovom periodu. Međutim, sa našim kosmičkim glasnikom, Merkurom, koji se kreće unazad, u svojoj retrogradnoj fazi, mogli biste se osećati zbunjeno ili iskusiti pogrešnu komunikaciju po pitanju stvaralaštva, kreativnosti, plodnosti ili romantike. Pomračenje Sunca u ovoj istoj zoni eruptira ovde 10. juna, što dodaje ulje na vatru. Ova eksplozija će vam otvori vrata od kojih vam srce može pući od sreće. Putevi slobodnih Vodolija bi se sada mogli ukrstiti sa njihovom srodnom dušom, ukoliko budete otvoreni za to. Predani parovi mogli bi se posebno zbližiti. Ukoliko želite da zatrudnite, trudnoća je posebno povoljna u ovom periodu. Na kraju, ako ste umetnik, sada biste mogli da kanališete svoju muzu. Moćni Mars ulazi u vašu sedmu solarnu kuću partnerstva jedanaestog, unoseći više začina i energije u vašu vezu, ukoliko imate partnera. Radite kao tim da biste zajedno rasli, razvijali se i napredovali. Ukolio budete mogli da sačekate do 22. juna, kada se Merkur ponovo usmerava direktno, da zvanično sklopite sporazume, bićete srećni što jeste. Dobroćudne Jupiterove stanice retrogradne su u vašoj drugoj solarnoj kući prihoda dvadesetog juna, verovatno vam pomažu da procenite gde se finansijski nalazite u narednim nedeljama. Budite štedljivi, da biste gradili svoje gnezdo. Poslednje što treba napomenuti je pun Mesec u vašoj dvanaestoj kući, 24. juna. Ova lunacija bi vas mogla podstaći da se odmorite, prilegnete i napunite baterije. Slušajte svoje telo i duh.

  Povoljni dani:

  3, 10, 23

  Dani izazova:

  14, 22, 24

 12. Ućićete u jun sa osećajem strepnje, Ribe. Sunce i Merkur se provlače kroz vašu četvrtu solarnu kuću, kuću domaćinstva. Jasno je da ćete videti pomake kada su u pitanju vaš dom i porodična pitanja, bilo u obliku preseljenja ili sređivanja životnog prostora, ili pomoći roditelju. Ali, sa našim kosmičkim glasnikom uhvaćenim u jednoj od njegovih tipičnih retrogradnih faza, moglo bi doći do zabune u vezi sa planovima koji se tiču kretanja unapred. Ovaj ciklus se nastavlja sve do 22. juna. Pomračenje Sunca se u ovoj zoni pojavljuje desetog, što donosi novi početak koji će vas pokrenuti u novom smeru, u vezi sa istim tim pitanjima. Iskoristite ovaj zamah da krenete dalje, ali potrudite se da ne donosite nikakve čvrste odluke sve dok se Merkur ponovo ne stacionira direktno. Moćni Mars nastavlja da zagreva vašu petu solarnu kuću rekreacije i romantike sve do 11. juna, stoga budite sigurni da imate vremena za zabavu. Slobodne Ribe moraju da koriste ovu energiju kako bi jurile ka napred i pronašle nove mogućnosti. Takođe, uživali ste u dobroćudnom Jupiteru u vašem horoskopskom znaku od 13. maja, ali dvadesetog juna, on započinje svoju retrogradnu fazu. Ovo nisu loše vesti. To samo znači da vam ova energija može pomoći da preispitate svoje ciljeve i to kako biste želeli da vaš život procveta tokom 2022. godine. Jun se završava punim Mesecom u vašoj jedanaestoj solarnoj kući, dvadeset i četvrtog. Ovo može doneti neki uzbudljiv događaj, kada budete moćete biti u mogućnosti da proširite svoju ličnu i profesionalnu mrežu poznanika. Uživajte u živahnim proslavama i držite svoje oči na nagradi.

  Povoljni dani:

  21, 23, 24

  Dani izazova:

  10, 13, 14