Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Maj će započeti interesantnim razgovorima i uviđanjem novih činjenica, ali vaš fokus mora biti na široj slici i održavanju vaših ličnih vrednosti. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja obeležava početak novog finansijskog i ličnog ciklusa, kada ćete sazreti emotivno, psihički i fizički. Sa dobrim odlukama, možete ispraviti stare greške i stabilizovati vašu ličnu ili profesionalnu situaciju. Venera će se naći u znaku Bika 15. maja, gde će biti sve do 8. juna, a Mars će ući u znak Raka u kome će se nalaziti sve do 1. jula, kada će vaša pažnja biti usmerena na vaš dom, sigurnost i porodična pitanja. Zahvaljujući podršci vaših najbližih, finansijska i emotivna sigurnost će biti zagarantovane u ovom periodu. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja pružiće vam priliku da preispitate važne finansijske odluke koje ste doneli u prethodnom periodu. Ostanite verni svojim vrednostima i udaljite se od borbe za prevlast i bićete prijatno iznenađeni. Sunce i Merkur će 21. maja biti u znaku Blizanaca, u koji će sledeći dan ući i Mars i Uran. Istina će vas osloboditi.

 2. Ovog meseca pronaćićete sebe, i pravo vam je vreme da krenete u akciju! Čak iako se ponekad osećate izgubljeno, imajte poverenja u sebe. Mlad Mesec u znaku Bika 4. Maja obeležava početak novog ličnog ciklusa i zvanični početak sedmogodišnjeg sazrevanja vase ličnosti kao takve. Venera će se 15. maja naći u vašem znaku do 8. juna, dana kada će se i Mars naći u znaku Raka, vaše komunikacione zone. Možete privući ljude bliže sebi ili sklapati nova prijateljstva, što je možda ono što vam zapravo najviše i treba. Da biste bili u što boljim odnosima, budite jasni, blagi i iskreni prema svom partneru. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja označiće najznačajniji period vaše veze. Ukazaće vam se mnogo novih emocija i želja, preko kojih ćete moći da još više zavolite i prihvatite sami sebe. Dvadaeset i prvog, Merkur i Sunce ulaze i sastaju se u znaku Blizanca, što će vam razjasniti bilo kakve nedoumice vezane za finansije i prijateljstva koje ste prethodno imali. Budite iskreni prema sebi i nemojte se potcenjivati. Verujte da idete pravim putem, čak iako budete morali da se odreknete starih ciljeva i želja.

 3. Početkom maja ćete shvatiti ko su vam pravi prijatelji a ko prolaznici. Ovo vam možda neće biti lako, ali budite zahvalni što ćete ojačati prijateljstva koja su zapravo bitna. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja, a i Merkur koji će se naći u istom znaku dva dana kasnije, pomoćiće vam da bolje razumete sebe. Nemojte zanemarivati neobične snove jer će vam upravo oni razjasniti vaša osećanja. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja donosi vam nagle promene na poslu i u svakodnevnom životu. Promene koje budete doneli približiće vas vašem cilju.

 4. Očekujte da budute zauzeti socijalno I personalno. Kako ulazite u Maj, odvijanja na poslu zahtevaće da proširite svoje vidike. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja doneće promene u vašem krugu prijatelja. Postaćete bliski sa kako sa starim tako I sa novim prijateljima koji će vam pomoći da nađete novi cilj u vašem životu. Venera ulazi u znak Bika 15. maja do 8. juna i Mars ulazi u znak Raka do 1. jula. Sve što želite biće vam na dohvat ruke, ali ako ne znate šta želite, morate prvo to sebi razjasniti. Samo budite staloženi i sve će doći na svoje mesto samo od sebe. Do 18. maja, pun Mesec u znaku Škorpije istaćiće nešto blisko vašem srcu. Ovo će vam možda doneti suze, nove početke, a možda čak i ostvarenje sna. Možda budete ogorčeni, ali budite svesni da se sve menja, i živite u sadašnjosti.

 5. Početak maja će proširiti vase vidike. Uran ulazi u znak Bika u maju, otvarajući nove prilike za posao. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja označava početak novog sedmogodišnjeg ciklusa u kome ćete uspeti da se pokažete u vašoj oblasti na poslu. Vaš trud će biti prepoznat, ali nemojte zaboraviti da je skromnost može biti korisna vrlna. Venera će se naći u znaku Bika 15. maja kada takođe Mars ulazi u znak Raka, što će vam doneti razne nove poslovne prilike i ponude, ali morate prvo postati svesni bilo kakvog straha od neuspeha. Tek tada ćete moći da donesete prave odluke. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja doneće nove situacije u vašoj porodici i okolini, koje će poremetiti vaš osećaj sigurnosti. Potrudite se da budete staložen i dorasli izazovu.

 6. Na samom početku meseca imaćete mnogo odluka da donesete vezane za vaše finansijsko stanje. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja će doprineti tome da donesete prave odluke. Na prvi pogled to neće biti lako, ali imajte poverenja. Niste sami na svom putovanju. Venera će ući u znak Bika 15. maja kada Mars ulazi u znak Raka, što će doprineti razvoju vaših odnosa sa drugima. Možda dobijete ponudu za projekat u stranim zemljama. Nemojte se plašiti da istražite sve opcije. Na pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja dobićete vesti koje će promeniti mnogo toga. Možda se nađete u prilici da putujete u drugu zemlju ili pak da se približite svom cilju. Sunce i Merkur se sastaju i ulaze u znak Blizanca 21. maja, i usresrediće vas na profesionalnu karijeru. Moćićete da donese odluke koje će vas obezbediti da finansijki budete u stanju da uradite ono što se dugo čekali. Imajte vere u sebe.

 7. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja podstiče razvoj finansijskih situacija, braka, i seksualnih veza. Nemate potpunu kontrolu, ali niste bespomoćni i imate izbor. Svesno se oslobodite razmisljanja o ishodu i donosite odluke u skladu sa vasim vrednostima koje cenite. Ulazak Venerei Marsa u znak Raka 15. doprinosi poboljsanju odnosa sa kolegama, i moćićete da izvučete mnogo povoljnosti iz toga. Pazite da vaša opsednutost uspehom ne dođe u nesklad sa vašim vrednostima. Pun mesec u znaku Škorpije 18. maja označava početak novog ciklusa, i zahteva da se ostavite površnih privrženosti poput novca, seksa, ili onoga kako mislite da veza treba da izgleda. Zaustavite se, prepoznajte svoje vrline i vrednosti i onda se vratite na svoje presto. Sunce i Merkur u znaku Blizanca 21. maja proširuju vam vidike, i donose novu pespektivu. Pametno donosite odluke da bi napredovali ka slobodi koja vam je potrebna.

 8. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja označava nov početak za svaki vaš pojedinačni odnos. Bićete iznenađeni novim prijateljstvima ili promenama u vezi, ali zapamtite da je prihvatanje ključno. Venera u znaku Bika i Mars u znaku Rakadoprineće 15. maja podsticaj ljubavnih, poslovnih i emocionalnih veza. Budite otvoreni za komunikaciju da bi ste se dobro slagali sa vašim partnerom. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja donosi neočekivane promene u personalnim, kreativnim, i finansijskim odnosima, testirajući vaše granice. Ne možete kontrolisati nekoga, niti svoje potrebe, a ni spuštati svoje standarde. Tražite ono što želite, i ostavite očekivanja po strani. Obratite pažnju ko će vam izaći u susret kada vam to bude bilo potrebno.

 9. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja označava početak novog ciklusa za vaš posao, zdravlje i svakodnevne rutine. Očekujte da budete zauzeti u maju, sa neočekivanim događanjima koja će uzdrmati vaš režim. Takođe se možete nadati i brojnim momentima uzbuđenja i strasti koji će vam pomoći da više cenite život. Zdravlje je nabitnije! Potrudite se da u prvi plan stavljate svoju dobrobit, fizičku, emocionalnu i duhovnu. Ovo je prilika da živite po svojim pravilima i povećate kvalitet svog života. Venera će se naći u znaku Bika i Mars ulazi u znak Raka 15. maja, zbog čega možete očekivati da steknete nova poslovna prijateljstva, ali takođe i da tragate za svojim vrlinama i vrednostima. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja zahteva od vas da se povučete u sebe kako bi se odmorili, i da biste se oslobodili skrivenih, podsvesnih emocija.

 10. Saturn koji vlada vama, sa ostalim planetama u znaku Bika, traži od vas da usporite i uživate u slađim trenucima. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja označiće početak novog ciklusa, kako kreativno, tako i seksualno. Nemojte se ustručavati da budete luckasti. Nemojte se plašiti da uradite nešto riskantno, kako ne biste radili iste stvari iznova i iznova. Uzdrmajte svoju rutinu. Budite kreativni i inovativni i kopajte dublje kako biste pronašli ono što vam donosi radost. Ima zlata koje treba iskopati. Kako se pun Mesec nalazi u znaku Škorpike18. maja, veza se zagreva, tražeći od vas da budete spontani. Nema pravila u ljubavi kao ni u životu. Budite iskreni prema sebi i onda vam neće biti važno šta svet misli. Sunce i Merkur naćiće se u znaku Blizanca 21. maja, što će doprineti da donesete odluke koje će učiniti vaš život zdravijim i smislenijim u svakom novom trenutku.

 11. Konverzacije u samom početku meseca vas mogu dovesti do novih ideja i avantura, ali nemojte se previše zaneti. Ono što tražite je praktično oko vas, i bukvalno i metaforički. Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja predstavlja početak novog ciklusa vaše sposobnosti da se prepustite osećaju sigurnosti and pripadnosti. Kućne i porodične prilike će biti u prvom planu, ali kako dublje budete shvatali svoju prošlost, tako ćete je se lakše i osloboditi. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja će vam privući pažnju ka poslovnim obavezama. Ovo je kraj stare i početak nove ere, koji otvara vrata ka većoj ličnoj i kreativnoj slobodi. Otkrij koliko zapravo vrede bogatstva koja su pred tobom.

 12. U šta verujete? Zašto? Odakle proističu ta uverenja? Mlad Mesec u znaku Bika 4. maja vam nalaže da budete otvoreni ka raznim mogućnostima. Dobićete informacije koje će vas naterati da dovedete u pitanje šta je stvarnost a šta nije. Trebaće vam malo više vremena da se pomirite sa svime, ali budite strpljivi i širokoumni prema daljem toku meseca. Venera će se naći u znaku Bika, a Mars u znaku Raka 15. maja, označavajući vrlo kreativan period za vas. Takođe je pravo vreme da kroz konverzaciju bolje spoznate druge ljude i situacije, olakšavajući vam da se bolje slažete sa njima. Pun Mesec u znaku Škorpije 18. maja doneće vam bolje razumevanje trenutne situacije. Preurediće vaša shvatanja, ali morate imati perspektivu. Mi ne vidimo realnost onakvu kakva jeste, već kroz nas same. Izbegavajte predrasude i moćićete da vidite beskonačno mnogo mogućnosti u svakoj situaciji. Ideja je genijalna, samo morate verovati u nju i u sebe, i voditi se vašim srcem.