Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Jul traži od vas da negujete svoje snove i emocije, dragi Ovnovi, dok Sunce nastavlja svoje putovanje kroz Raka i vašu četvrtu solarnu kuću. Ova osećanja će biti dodatno naglašena počevši od 4. jula, kada vaša vladajuća planeta Mars uđe u znak Bika, donoseći stabilizujuću energiju koja vas inspiriše da ulažete u sebe i svoje ciljeve. U međuvremenu, Merkur istog dana ulazi u znak Raka, omogućavajući vam da jasnije sagledate svoj plan i put koji je pred vama. Ove vibracije su takođe odlične za organizaciju prostora oko vas, posebno ukoliko ste skloni gubitku predmeta ili neredu. Venera ulazi u Raka sedamnaestog, ohrabrujući vas da otvorite svoje srce u narednih nekoliko nedelja. Ovaj planetarni položaj vam takođe može pomoći da se povežete sa tom posebnom osobom koju priželjkujete na nove i intimne načine, iako ćete morati da budete transparentni u vezi sa svojim osećanjima da biste izašli kao pobednik. Romantični sastanci u udobnosti vašeg doma biće posebno uspešni, posebno ako svojoj voljenoj osobi skuvate nešto posebno. Pošto Venera vlada estetikom, možda ćete biti inspirisani da preuredite svoj dom ili, u najmanju ruku, dodate nekoliko novih akcentnih dekoracija. Iako ćete verovatno težiti tome da većinu večeri tokom prvog dela meseca provodite kod kuće, promena se manifestuje kada Sunce uđe u vatreni znak Lava, 22. jula. Ova sjajna energija može zapaliti vatru u vama, dok vas Univerzum gura da prihvatite svoj kreativni stranu i potražite zabavu. Obavezno isplanirajte mnogo zabavnih provoda sa svojim najboljim prijateljima, jer će vam druženje sa najbližima sigurno ispuniti dušu.

  Povoljni dani:

  6, 18, 27

  Dani izazova:

  1, 8, 26

 2. Jul vam donosi prilike da steknete nove prijatelje i nahranite svoju radoznalu stranu, dragi Bikovi, dok Sunce putuje kroz Raka i vašu treću solarnu kuću. Ova kosmička klima olakšava vam da spustite gard, jer vam povezivanje na emocionalnom nivou sada dolazi prirodnije, posebno nakon što se Merkur pridruži Suncu u znaku Raka, 4. jula. Mars istog dana ulazi u vaš znak, tako da vaše strasti mogu biti naglašene, pomažući vam da se povežete sa svojom unutrašnjom motivacijom i željom za životom. Imati nekoga ko vas podržava i razume u vašem ljubavnom životu biće vam prioritet, počevši od trenutka kada slatka Venera, sedamnaestog, uđe u znak emotivnog i osetljivog Raka. Iako vam ovaj planetarni položaj može pomoći da definišete odnos koji imate sa tom jednom posebnom osobom u vašem životu, mogli biste da počnete da se osećate nevidljivo ukoliko vaš partner ne ulaže dovoljno vremena ili energije u razumevanje vaših misli i osećanja. Intelektualna stimulacija takođe vam sada može biti prioritet u svim odnosima, bilo romantičnim ili platonskim. Srećom, ukoliko otkrijete da vašem ljubavnom životu nešto nedostaje, imaćete priliku da ispunite svoje srce kroz ličnu introspekciju, upoznavanje novih ljudi i deljenje ideja sa drugima. 22. jul označava početak sezone Blizanaca, koja će sigurno oživeti atmosferu kod kuće. Ova kosmička klima bi mogla da vas inspiriše da ugostite svoje najbliže i najdraže u narednih mesec dana. Vaš um je preplavljen idejama i scenama vas i vaših prijatelja kako nazdravljate za večerom ili igrate društvene igre u dnevnoj sobi. Mlad Mesec 28. jula traži od vas da postavite nove ciljeve za narednih šest meseci, posebno one povezane sa vašim domom, stoga obavezno šapnite svoje ambicije noćnom nebu.

  Povoljni dani:

  6, 10, 12

  Dani izazova:

  13, 15, 28

 3. Ovog meseca ćete se osećati velikodušno, dragi Blizanci, jer sezona Raka aktivira vašu drugu kuću, inspirišući vas da iskažete ljubav kroz materijalno carstvo. Međutim, postoji velika kosmička lekcija za vas o mudrom korišćenju sopstvenih resursa, zbog čega je važno da odredite razuman budžet za ovaj mesec, pre nego što počnete da obasipate svoje najbliže iznenađenjima i poklonima. Takođe ćete želeti da pripazite na svoje emocionalne “troškove”. Poklanjajte svoje vreme i energiju samo onima koji bi vam pružili istu količinu podrške. Primetićete promenu kada vaša vladajuća planeta, Merkur, uđe u znak Raka 4. jula, donoseći prizemljenu, ali osetljivu energiju. Ovaj planetarni položaj vam daje priliku da obradite svoja osećanja na miran i metodičan način, dokle god sebi date prostora da sredite svoju psihu i budete voljni za iskrene razgovore. Nažalost, ove vibracije takođe mogu da ispolje vašu tvrdoglavost, posebno ako se osećate kao da vas je neko povredio ili se ogrešio o vas. Ukoliko se, ipak, zateknete u sukobu, potrudite se da sagledate situaciju iz obe perspektive, bez izdaje sopstvenog srca. Dvadeset i drugi jul označava početak sezone Lava, stavljajući vas u drsko i duhovito rapsoloženje. Otkrićete da su vaš ponos i intelekt trenutno čvrsto isprepleteni, što bi moglo dovesti do frustracije ukoliko osećate da vas drugi ne shvataju ozbiljno. Sa pozitivne strane, imaćete priliku da upoznate neke nove prijatelje, dokle god se okružujete istomišljenicima. Ove vibracije su takođe idealne za usavršavanje svih posebnih veština koje imate, dok vaš kreativni um traži nove izazove.

  Povoljni dani:

  12, 23, 27

  Dani izazova:

  2, 13, 26

 4. Jul vam donosi mnogo blagoslova, dragi Rakovi, dok Sunce nastavlja svoje putovanje kroz vaš znak, podižući vašu popularnost, nivo energije i samopouzdanje. Dobre vibracije nastavljaju da teku kada i Merkur uđe u vaš znak 4. jula, podižući vašu duhovitost i svest na viši nivo tokom narednih nekoliko nedelja. Iskoristite ovu kosmičku klimu u svoju korist tražeći stvari koje želite, kako u svom ličnom, tako i u profesionalnom životu. Energija koja vas sada okružuje može raditi u vašu korist, ali samo ako se oslanjate na svoj unutrašnji glas i intelekt. Pun Mesec u Jarcu trinaestog aktivira čvorove sudbine i donosi vam važne promene. Imaćete priliku da uspostavite neophodne granice u vašim odnosima, stvarajući zdraviju društvenu strukturu oko sebe u budućnosti. Ove vibracije vas takođe podstiču da konačno prekinete odnos sa toksičnim bivšim partnerom, koji i dalje možda lebdi u vazduhu. Ovo je odličan trenutak da se otarasite svih predmeta koji su pripadali vašoj nesuđenoj ljubavi i obavezno nastavite sa “čišćenjem” i na društvenim mrežama. Vibracija se menja kada Sunce uđe u vatrenog Lava 22. jula, okružujući vas praktičnom, ali ponosnom energijom. Mogli biste otkriti da vaš ego i finansijska situacija idu paralelno jedno s drugim, stoga biste se možda želeli usredsrediti na otplatu dugova, uštedu dodatnog novca i inteligentno ulaganje. Međutim, ova kosmička postavka takođe garantuje i po koji trošak, tako da se nemojte osećati krivima ukoliko konačno odlučite da kupite sebi nešto o čemu ste predugo maštali.

  Povoljni dani:

  10, 12, 17

  Dani izazova:

  8, 15, 29

 5. Osećaćete stvari mnogo dublje nego obično ovog meseca, dragi Lavovi, dok Sunce nastavlja svoje putovanje kroz osetljivog Raka, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja podsvešću i svim skrivenim pitanjima. Imaćete priliku da u potpunosti istražite svoje srce i um kroz tihu introspekciju, iako bi vaša želja za samoćom mogla da natera vaše prijatelje da se zapitaju gde ste nestali. Nažalost, socijalizacija može izgubiti neke od svojih privlačnosti, jer biste mogli biti veoma osetljivi na emocije i misli onih oko vas. Sočni tračevi ili neočekivane vesti mogle bi da počnu da se pojavljuju nakon što Merkur 4. jula pređe u znak Raka, otkrivajući informacije koje su vaši prijatelji ili članovi porodice možda pokušali da sakriju. Nažalost, ova kosmička klima takođe može izvući nekoliko skeleta iz vašeg ormana, ali preuzimanje odgovornosti za svoju prošlost može vam pomoći da ispravite štetu i rešite problem. Srećom, vaša istančana intuicija u ovom periodu može vam pomoći da bolje razumete šta je to što drugima treba da čuju, dajući vam priliku da govorite pažljivo, nežno i sa saosećanjem. Osetićete promenu kada Sunce uđe u vaš znak 22. jula, zvanično obeležavajući početak sezone Lava! Dozvolite sebi da date prioritet sopstvenim željama i potrebama u narednih mesec dana, dok vas Univerzum tera da kreirate najbolju verziju svog života. Ova kosmička postavka naglašava vašu sposobnost manifestovanja, stoga se potrudite da meditirate, praktikujete puno magije sa svećama i poželite onoliko želja koliko želite, posebno kada Sunce pošalje poljubac srećnom Jupiteru, 31. jula.

  Povoljni dani:

  17, 28, 31

  Dani izazova:

  19, 26, 29

 6. Ovog meseca, veoma brzo biste mogli da formirate emocionalne konekcije, drage Device, dok Sunce u Raku osvetljava vašu jedanaestu solarnu kuću. Iako je ova kosmička klima svakako korisna kada je u pitanju sklapanje prijateljstava, trebalo bi da imate na umu to koliko duboko verujete nekome ko je nov u vašem društvenom krugu. Možda ćete se takođe osećati inspirisanima da spustite gard na društvenim mrežama, posebno kada Merkur uđe u Raka, 4. jula. Treba izbegavati emitovanje vaše lične drame na takvim platformama, posebno ako ste usred sukoba ili svađe sa nekim. Sanjiva i koketna energija vas pronalazi kada se Merkur šesnaestog približi Suncu i uđe u slatko partnerstvo sa eteričnim Neptunom. Ovo nebesko okruženje je idealno za bekstvo u svet koji se vrti oko ljubavi, što ga čini savršenim periodom da se stopite sa svojim partnerom. Ukoliko ste trenutno slobodni, dozvolite sebi da se razmazite bez stida, dok vas zvezde traže od vas da se opustite i prepustite trenutku. Pozitivne misli i sunčano raspoloženje su ključ za otključavanje ovih vibracija podrške, stoga se usredsredite na svetlu stranu života. Sezona Blizanaca počinje 22. jula, dovodeći vas u mirno i introspektivno raspoloženje kako se mesec bude bližio kraju. Iskoristite ovu energiju kao izgovor da otkažete planove, onda kada biste radije ostali kod kuće. Privremeno se udaljite od društvenih mreža i radite sve ono što vam donosi najveći unutrašnji mir. Smatrajte ovo solarno orkuženje vašim kosmičkim znakom olakšanja, dok Univerzum od vas traži da istražite i preispitate svoje srce, um i dušu.

  Povoljni dani:

  2, 23, 27

  Dani izazova:

  17, 26, 28

 7. Naučićete nekoliko lekcija o emocionalnim granicama ovog meseca, drage Vage, dok Sunce nastavlja svoje putovanje kroz Raka i vašu solarnu desetu kuću. Ova kosmička klima odvešće vas na putovanje ispunjeno usponima i padovima, pomažući vam da identifikujete šta želite, a šta nećete da trpite od drugih ljudi, posebno tokom punog Meseca u Jarcu, 13. jula. Ovaj kosmički događaj bi mogao da vas inspiriše da se povučete i primirite, dok vas Univerzum tera da se društveno isključite, a duhovno regenerišete. Osetićete promenu kada Venera uđe u znak Raka, sedamnaestog, usmeravajući vaš fokus na finansijska i profesionalna pitanja u narednih nekoliko nedelja. Međutim, moraćete da otvorite svoje srce ideji uspeha. Verujte da ste vredni karijernog trijumfa i da će vam Univerzum pomoći da to i postignete. Ove vibracije takođe mogu doneti novu simpatiju na vaše radno mesto, ali bolje je da nastavite sa oprezom, ukoliko počnete da razvijate osećanja prema kolegi. 22. jul označava početak sezone Lava, koja bi mogla dovesti do borbe između vas i vašeg ega, dok se vaš solarni povratak nazire iza ugla. Iako će neki dani biti bolji od drugih, biće važno da ostanete usredsređeni na to kako možete da se unapredite, umesto da brinete zbog onoga što tek treba da postignete. Budite nežni prema svom srcu i umu u ovom periodu. Ukoliko počnete da se osećate potišteno, kreativnost može učiniti čuda za vašu psihu, pružajući vam priliku da obradite svoje emocije na bezbedan i umetnički način.

  Povoljni dani:

  6, 17, 31

  Dani izazova:

  13, 15, 30

 8. Sezona Raka, kada Sunce obasjava vašu devetu solarnu kuću, jedno je od najduhovnijih doba godine za vas, drage Škorpije. Ova kosmička klima će vas otvoriti za poruke Univerzuma, posebno kada se Merkur pridruži Suncu u znaku Raka, 4. jula. Iskoristite ove vibracije na najbolji mogući način primenom dosledne prakse meditacije ili molitve. To će sigurno ojačati vašu povezanost sa “drugom stranom” i dobro će vam doći kada god vam zatreba podrška ili vođstvo Univerzuma. U međuvremenu, vaš planetarni vladar Mars istog dana ulazi u znak Bika, ispunjavajući vas strašću, dok otvara vaše srce ljubavi u svim njenim oblicima. Pun Mesec u Jarcu, trinaestog, pomera vaš fokus na ozbiljnije stvari, dok se zvezde poravnavaju kako bi vam pomogle da kritički razmišljate o svojim ciljevima. Ovaj lunarni događaj osvetljava šta bi vam put koji je pred vama mogao doneti, iako će to verovatno zahtevati pomalo žrtvovanja i napornog rada. Srećom, energija koja je u igri može vam pomoći da sebi postavite ozbiljne granice, što će vam dobro doći ukoliko treba da promenite nekoliko loših navika da biste povratili svoju jasnoću i težili ka uspehu. 22. jula, primetićete promenu kada Sunce uđe u znak Lava i u sektor vašeg grafikona koji upravlja profesionalnim ambicijama. Ovaj solarni položaj usklađuje vaše zanimanje sa vašim identitetom, čineći za vas prioritetom da prihvatite posao koji volite. Ako niste u potpunosti zadovoljni svojim trenutnim putem, možda je vreme da potražite drugi, na koji bi se više vredelo uputiti.

  Povoljni dani:

  9, 12, 21

  Dani izazova:

  1, 26, 28

 9. Mogli biste da se nađete u transakcionom prostoru ovog meseca, dragi Strelčevi, dok Sunce u Raku osvetljava vašu osmu solarnu kuću. Ova kosmička postavka je odlična, jer vam pomaže da identifikujete bilo kakav disbalans u vašim emocionalnim odnosima, dok preispitujete ko vam u vašem životu pruža isto onoliko koliko vi dajete. Nažalost, takođe ćete biti osetljiviji nego inače, što može dovesti do opsesivnog, posesivnog ili ljubomornog ponašanja, ukoliko niste pažljivi. Nostalgija vam se takođe može uvući pod kožu u bilo kom trenutku, iako bi trebalo da se oduprete iskušenju da uhodite bivše romantične ili platonske partnere, ma koliko god to bilo primamljivo. Teme posvećenosti će početi da se manifestuju kada slatka Venera uđe u znak Raka 17. jula. Ukoliko ste se do sada samo neobavezno viđali ili zabavljali sa ljudima, ovo bi mogao biti nebeski događaj koji vas inspiriše da se posvetite nekom posebnom. Vaše srce žudi za intimnom vezom i brigom o nekome. Ukoliko zateknete usred raskida, energija koja je sada u igri može vam pomoći da ubrzate proces oporavljanja svog slomljenog srca, iako ćete morati da budete spremni da se oslobodite svog bivšeg partnera mentalno, emocionalno i duhovno. Vibracija počinje da bude lakša i razigranija, kada sezona Lava zvanično počine 22. jula. Ova kosmička klima traži od vas da otvorite svoje srce, dok podstičete svoj ego da izađe i zabavi se. Dozvolite sebi da besramno flertujete ukoliko vam to donosi radost ili dozu samopouzdanja, ali nemojte ići predaleko ako ste u ozbiljnom partnerstvu, kako ne biste bili optuženi da vam pogled luta gde ne treba.

  Povoljni dani:

  10, 11, 31

  Dani izazova:

  8, 9, 12

 10. Sezona Raka je jedan od najromantičnijih perioda u godini za vas, dragi Jarčevi, dok se Sunce probija kroz sektor vaše natalne karte koji upravlja pitanjima srca. Bez obzira da li ste slobodni ili u vezi, vazduh je ispunjen određenom slatkoćom koju je teško poreći, jer Univerzum traži od vas da se otvorite ljubavi u svim njenim oblicima. U međuvremenu, mogli biste da počnete da primećujete promenu u sebi, kada i Merkur uđe u znak Raka 4. jula, pomažući vam da spustite gard uz malo ili bez ikakvog napora. Pun Mesec se manifestuje u vašem znaku, trinaestog, donoseći vam nalet emocija i energije. Možda ćete se osećati ranjivije ili izloženije nego inače, zbog čega je važno da se okružite samo pozitivnim ljudima i ljudima koji vas podržavaju. Međutim, ova energija vam takođe može pomoći da započnete novi društveni ciklus, dok se udaljavate od starih prijatelja, kako biste napravili mesta za nove. Pokušajte da ne zaboravite ljude koji su bili tu za vas tokom svih ovih godina, čak i kada počnete da stvarate nove konekcije negde drugde. Sezona Lava počinje 22. jula, aktivirajući vašu solarnu šestu kuću, dok se vi fokusirate na svoje zdravlje i dobrobit. Primetićete direktnu povezanost između vašeg nivoa energije i toga koliko ste dobro brinuli o sebi, kako vaše telo postane osetljivije na hranu koju jedete i doslednost vaših dnevnih rutina. Ukoliko ste prekinuli neke zdrave navike koje su podržavale vaše fizičko blagostanje, možda je vreme da se vratite na pravi put pre nego što sebi naškodite.

  Povoljni dani:

  2, 12, 13

  Dani izazova:

  1, 17, 19

 11. Bićete u saosećajnom i negujućem raspoloženju ovog meseca, drage Vodolije, dok Sunce u Raku osvetljava sektor vaše natalne karte koji upravlja služenjem drugih. Iako ćete biti osetljiviji na potrebe onih oko vas, nemojte napuštati sopstvene želje dok brinete o drugima, ili biste lako mogli da izgubite dodir sa sopstvenim emocijama. Srećom, imaćete priliku da zadržite jasnoću i svoju želju da činite dobro, kada oštroumni Merkur 4. jula uđe u znak Raka. Ovaj planetarni položaj vam omogućava da intuitivno otkrijete šta je ono za čime vaš um, telo i duša žude, iako ćete morati da budete proaktivni da biste to sebi obezbedili. Dvanaesti jul donosi malo uzbuđenja u vaš ljubavni život, jer Venera pravi aspekat podrške sa vašim planetarnim vladarom, Saturnom. Ova nebeska konekcija unosi zabavu i vatru u svaku romantičnu situaciju u koju ste uključeni, stoga se potrudite da isplanirate nešto uzbudljivo za vas i vašu drugu polovinu (ili barem svog najboljeg prijatelja, ako ste trenutno slobodni). Nažalost, oštar kvadrat između Merkura i isceljujućeg asteroida Hirona istog dana mogao bi da vas navede da date prioritet onome što drugi žele, umesto sopstvenim planovima. Ne zaboravite da koristite svoj glas, čak i za sitnice. Primetićete promenu kada Sunce uđe u znak Lava i vašu solarnu sedmu kuću, 22. jula. Ove vibracije vas ohrabruju da nadoknadite brigu o sebi tokom sledećeg meseca, posebno ukoliko ste dali sve od sebe dok ste brinuli o drugima tokom sezone Raka. Možda ćete takođe videti više aktivnosti u svom ljubavnom životu, dok vas zvezde inspirišu da koračate otvorenog srca.

  Povoljni dani:

  2, 10, 12

  Dani izazova:

  1, 13, 30

 12. Iako vam je često prijatno da budete tiši i povučeni, bićete otvorenijeg i ekstrovertnijeg raspoloženja dok Sunce u Raku ovog meseca putuje kroz vašu petu solarnu kuću. Ova kosmička postavka pali vatru u vama, dok vas Univerzum navodi da se bavite stvarima koje vam donose strast i uzbuđenje, iako će trenuci samoće i dalje biti dobrodošli. Nakon što odvojite malo vremena za sebe, pokušajte da provedete ostatak vremena radeći na nekom strastvenom projektu ili kreativnom poduhvatu. Otkrićete da umetničko izražavanje može donetiisceljenje vašem srcu tokom ovog perioda. Pun Mesec u Jarcu, 13. jula, mogao bi da vas natera da razmislite o svojoj ulozi u društvu, inspirišući vas da potražite malo popularnosti u svojoj zajednici. Ovo je sjajno vreme da se uključite u stvari koje su vam bliske i drage, i da podignete svoju reputaciju i ugled. Ove vibracije bi vas takođe mogle inspirisati da uspostavite nove konekcije preko interneta, tako da se ne stidite da zapratite nekoga koga biste želeli da bolje upoznate. Izgradnja vašeg sopstvenog brenda takođe bi mogla da bude u fokusu, posebno ako se oslanjate na internet da biste kreirali svoj posao ili se povezali sa svojim pratiocima. Sezona Lava počinje 22. jula, pomerajući vaš fokus na vaše zdravlje i dobrobit tokom ostatka meseca. Ova kosmička klima vas tera da se ponovo posvetite aktivnostima ili navikama koje podržavaju vaš um, telo i dušu, posebno ako vas je previše društvenih angažmana izbacilo iz igre u poslednjih 30 dana. Provođenje vremena na suncu takođe vam može pomoći u smirivanju napetosti, stoga obavezno izađite napolje ako osetite da nivo stresa u vama počinje da raste.

  Povoljni dani:

  17, 23, 28

  Dani izazova:

  2, 8, 13