Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Vaš vladar Mars upravo je završio konjunkcije sa Saturnom, I obojica su od nedavno u vodoliji. Ulazite u sasvim novo igralište, dok je sunce i u vašem znaku, stavljajući vas u odgovarajući element. Ovo je vaše vreme da zasijate, ali ostanite na distanci, posebno od potrebe za validacijom ili odobravanjem. Venera ulazi u Blizance 3. aprila i ostaje ovde do avgusta, zaslađujući odnose sa braćom i sestrama i komunikaciju (naročito okolne finansije i odnose) ističući kreativno razmišljanje. Upamtite da je to kako kažete nesto podjednako bitno koliko i ono šta kažete. Birajte svoje reči mudro. Dok se Jupiter 4. susreće sa Plutonom, pojavljuje se velika prilika da vašu karijeru prebacite na sledeći nivo. Priznajte svoje rastuće ambicije - kao i one koje ste prerasli. Takođe, kopajte dublje za svoj integritet i najplemenitije ciljeve, ne pridržavajte se površnih standarda uspeha zasnovanih na društvu i uslovima u kojima se nalazite. Pun mesec u vagi 7. aprila otkriva vaše odnose, označavajući kraj ciklusa, tražeći ravnotežu između vaših potreba i potreba drugih. Dobijate uvid u dužu priču koja će se odigravati tokom narednih meseci. Dolazi sve na svoje. Budite samopouzdani dok dobijate svoju moć i spremite se za tu priliku. Dvadeset i drugog, bik, mladi mesec pokreće novi ciklus rastuće sigurnosti i blagostanja, emotivnog i dodirljivog. Odvija se nepredvidiv razvoj događaja što će zahtevati od vas da se odreknete starih ideja o sigurnosti kako biste otkrili svoje nematerijalne vrednosti. Tada možete pronaći ono što vam je zaista dragoceno

  Povoljni dani:

  4, 10, 18

  Dani izazova:

  7, 14, 20

 2. Mars i Saturn se krajem marta susreću, što bi označilo potpuno novi početak započinjanja profesionalnog ciklusa. Tokom naredne dve i po godine, vi ste u fazi uspostavljanja autoriteta, i u profesionalnom i u porodičnom životu. Finansijski i profesionalno, u sigurnom ste položaju, žanjete nagrade svog napornog rada. Ali sada nije vreme za odmor kada vam se otvaraju novi vidici koji vas privlače I teraju vas da ih istražite. Jupiter se 4. aprila sreće s Plutonom, praćen mesecom u vagi, tri dana kasnije, između ostalih glavnih aspekata. Vi ste na kraju ciklusa na poslovnom polju i u svom životu. Informacije koje sada učite povlače vas prema sebi za dublje istraživanje I otkrivanje vaše duše. Možete stvoriti i živeti život koji vam nešto znači, plaća račune i vraća pogled na svet na vama smislen način. Počinje tako što ste iskreni prema sebi šta treba promeniti. Sunce ulazi u bika 19, vraćajući vas u vaš element. Istrazujte duboko dok se krećete ka mladom mesecu bika dvadeset i drugog. Vi niste vi koji ste bili pre mesec dana, a kamoli pre godinu dana. Kako ste porasli? Šta ste naučili? Ko ste vi u nepromenljivoj srži svoga bića? Iskoristite lažno osećanje sebe i možete u potpunosti ući u svoj bezgranični potencijal. Kako se se približava kraj meseca, dostižete značajan lični proboj. Možda ćete se sada iznenaditi. Život traži da se odreknete ideologija i dogmi koje ograničavaju vaš napredak. Krenite ka samoprihvatanju i možete biti oslobođeni toga da budete potpuno sami. Delite svoju genijalnost i svetlost.

  Povoljni dani:

  4, 17, 26

  Dani izazova:

  7, 14, 20

 3. Sunce se nalazi u ovnu kada uđete u april, a vi imate pun kalendar ovog meseca. Vaša mreža se širi, ističući vaše veze sa prijateljima i drugima koji vam mogu proširiti horizonte i proširiti ambicije. Venera ulazi u Blizance 3. aprila, donoseći dodir slatkoće u vaš svet. Možete privući ono što želite i imate mogućnosti da istražite. Ali kako se Mars odvaja od Saturna u Vodoliji, napravite vremena za učvršćivanje dugoročnog žeja ili ciljeva. Onda nećete zalutati predaleko. Takođe, ostanite verni svojim najvišim idealima, integritetu i vrednostima. Oni bi mogli biti testirani ovog meseca, pogotovo jer se Jupiter četvrtog susreće sa Plutonom u Jarcu, što bi donelo ogromne promene u finansijskoj situaciji, braku, intimnim obavezama, možda čak i poreskim situacijama. Točak sreće se okreće i ovo je proboj. Nemate potpunu kontrolu, ali svesno se oslobađajte prošlosti i možete efikasno da pregovarate o aranžmanima. Puni Mesec u vagi 7. aprila ističe stvari koje okružuju ljubav, seks, romansu, decu ili stvari koje su vam bliske. Ne morate nikome da udovoljite. Budite iskreni prema sebi i birajte šta vas čini srećnim. Devetnaestog, sunce ulazi u bika, prelazeći na bika mladi mesec tri dana kasnije, privlači vas ka introspekciji. Obavezno uravnotežite svoj društveni život sa vremenom za odmor, punjenje i traženje duše. Život se menja iz korena, ali što više možete pustiti ovozemaljske vezanosti, to se više možete ponovo povezati sa većom nepromenljivom stvarnošću. U osnovi, ovo je duhovno buđenje koje vam pokazuje svrhu duše i veću ulogu u postojanju.

  Povoljni dani:

  4, 7, 10, 17

  Dani izazova:

  3, 24, 28

 4. Kada uđete u april, na vrhu ste igre. Sunce se kreće kroz ovna prve tri nedelje, usmeravajući vašu pažnju na profesionalna pitanja. Krajem prošlog meseca, Mars i Saturn su ušli i zbližili se u Vodoliji, premeštajući vas preko praga u finansijskoj situaciji i / ili intimnoj vezi. Mogli biste se osećati kao da zadržavate dah u nesigurnoj situaciji. Ali bez obzira na svoj strah, možete prepoznati podršku i ljubav prisutnih. Jupiter 4. aprila sastaje se sa Plutonom u znaku Jarca, što označava početak veće transformacije koja se odvija u vašim odnosima tokom godine. Sedmog aprila, pun mesec u Vagi obeležava vrhunac u ovom procesu, tražeći ravnotežu između profesionalne i kućne situacije. Pre nego što obratite pažnju na očekivanja drugih, vodite računa o svojim potrebama. Pronađite balans u sebi i možete se uzdići iznad nesigurnosti da biste doneli potrebne odluke. Ovo je prilika da zaboravite nepotrebne stvari iz prošlosti dok napredujete dalje. Kad Venera 8. aprila uđe u fazu senke, priznajte tajne želje i strahove, posebno one okolne odnose, novac, seks, intimu i kreativnost. Ovo označava početak duže priče koja će se odvijati tokom narednih meseci. Osaćaćete se moćno, otvorite vrata ka pogodnijim vezama. Mladi mesec u biku dvadeset i drugog označava novi ciklus za vaša prijateljstva, težnje, nade, snove i želje. Pojavljuju se nepredvidivi događaji. Nešto što ste poželeli nije tako nemoguće kao što mislite, ali morate se usuditi da sanjate!

  Povoljni dani:

  4, 17, 22

  Dani izazova:

  7, 14, 20

 5. Sunce je u ovnu prve tri nedelje ovog meseca, vuče vas na putovanje, bilo doslovno ili metaforično. Prošlog meseca Saturn je ušao u Vodoliju, pratio ga je Mars, sada vaši odnosi prelaze na novi nivo. Partneri prelaze granice, dok morate da crtate granice s drugima. 4. aprila Jupiter susreće Plutona u znaku Jarca, što označava početak ogromne transformacije u radnoj situaciji, koja se tiče vašeg zdravlja ili vašeg života. Bez obzira na to što se odvija na površini, verujte da je ovo proboj koji vas oslobađa od teške situacije koja vam je izvukla puno energije I novca. Sedmi označava vagu koja se nalazi u punom mesecu, donoseći razgovore, izbore i prepreke na putu. Priznajte svoje tajne želje i strahove i tada možete donositi svesne odluke umesto ponavljanja nesvesnih obrazaca. Izgovorite važne istine, što će vam omogućiti mudrije odluke. Sunce ulazi u bika 19. aprila, a mladi mesec tri dana kasnije označava novi ciklus karijere. U profesionalnoj se situaciji odvijaju nepredvidivi događaji. Možda čak i učite o politici na radnom mestu. Opustite se i razbistrite misli. U najboljem slučaju, ovo je proboj koji potencijalno može katapultirati vašu karijeru do novih visina. Ali čak i ako se čini da se nešto raspada na površini, imajte vere. Ovaj period vas oslobađa da posegnete za svojim istinskim potencijalima.

  Povoljni dani:

  4, 7, 15, 17

  Dani izazova:

  14, 20, 25, 28

 6. Prošli ste kroz ogromnu ličnu transformaciju u poslednjih nekoliko godina. Sada je sunce u ovnu, što nagoveštava da je u toku snažna transformacija u finansijskoj situaciji, braku, intimnoj ili seksualnoj vezi, poreskim stvarima ili krvnim vezama. Jupiter 4. aprila upoznaje Plutona u znaku jarca, što na površinu dovodi kreativne, seksualne i lične želje koje više ne možete poreći. Kada se tri meseca kasnije Mesec preobrati u pun Meseci, dolazi do izražaja finansijska situacija ili intimna veza. Budite iskreni prema svojim potrebama za emocionalnom i finansijskom sigurnošću. Nemate potpunu kontrolu, ali imate izbor gde želite da uložite svoj novac, vreme, energiju i posvećenost. Budite verni svojim vrednostima. Ovo je proboj koji vam omogućava da povratite svoju moć. Imate slobodu da odaberete situacije u koje želite dublje ući. Merkur ulazi u ovna desetog, povlačeći vas da uđete u dublje nivoe poverenja u svoje obaveze. Bez obzira čega ste se plašili, nadamo se da mozete primetiti da se situacija stabilizuje. Imate moć pregovaranja o aranžmanima koji vam nude finansijsku, emocionalnu i logističku podršku koja vam je potrebna. Kako se 22. mesec u biku poravnava, vi ćete biti povučeni da istražujete nove horizonte. Na najvišem nivou, ovo je duhovno putovanje, koje donosi otkrovenja o višem smislu života. Očekuju vas neočekivani događaji, možda iznenadne prilike za putovanje, istraživanje, prilika u inostranstvu ili možda razmišljate o visokom obrazovanju. Možda gurate svoje granice i napuštate svoju zonu komfora, ako budete obazrivi i možete se usmeriti na pravi put. Iznad svega, imajte vere. Oslobođeni ste.

  Povoljni dani:

  7, 11, 17, 18

  Dani izazova:

  3, 24, 28

 7. Mars se sreo sa Saturnom u Vodoliji krajem marta, otvarajući sasvim novo poglavlje u kojem učite lekcije o ljubavi, seksualnosti, kreativnosti, individualnosti i ponovnom povezivanju sa svojim unutrašnjim detetom. Sada je sunce u ovnu prve tri nedelje aprila, naglašavajući sva vaša partnerstva jedan na jedan. Dok Venera, vaša vladajuća planeta, ulazi u blizance 3. aprila, vi dobijate novu perspektivu. Šta hoćete? Koji su vaši dugoročni ciljevi? Budite iskreni prema sebi i tada možete donositi mudre odluke napredujući. Četvrtog, Jupiter susreće Plutona u jarcu, što označava početak jednogodišnje faze snažne ekspanzije i transformacije na domaćem frontu. Ali, ovo takođe zahteva da svesno otpustite svoje vezanosti za umiruću prošlost kako biste mogli da očistite prostor za sve ono što cveta u sadašnjosti. Pun Mesec u vagi 7. aprila dovodi vas u središte pozornosti. Čak i ako se drugi ponašaju nezrelo, ne morate da reagujete. Pronađite svoju unutrašnju ravnotežu i možete biti odrasla osoba u ovoj situaciji ili bar korak iz dečjih obrazaca da biste povratili svoj autoritet. Dvadeset i drugog, mladi mesec u biku vas privlači da kopate dublje izvan površine svojih intimnih i finansijskih obaveza. Koje su vrednosti vaših roditelja bile vezane za posvećenost, novac, seks i brak? Po čemu se razlikujete? Iznenada se odvijaju iznenađujući događaji i traže od vas da pustite materijalne priloge ili kako mislite da stvari trebaju „da budu“. Sve što vam padne otkriva ono što je stvarno, vredno vašeg angažmana i zaista dragoceno u situaciji.

  Povoljni dani:

  4, 7, 17

  Dani izazova:

  14, 20, 25, 28

 8. Vaš vladar Mars sada je u vodoliji, tik pored povezanosti sa Saturnom i skreće vam pažnju kući, porodici i osećaju sigurnosti. Postavljaćete temelje za novi život tokom naredne dve godine. U aprilu postavljate prve temelje za to. Sunce je u ovnu prve tri nedelje aprila, a život ubrzava. Obratite pažnju na svoje zdravlje, organizujte se i odredite prioritete svog dnevnog rasporeda kako ne biste izgoreli. Ovo je šansa da restruktuirate svoj život tako da za vas deluje onoliko koliko radite za njega. Jupiter se 4. aprila susreće sa Plutonom u jarcu, donoseći razgovore, informacije, realizacije i mogućnosti i predstavljajući vam dosta izbora. Svesno se prepustite (mračnijim) opažanjima i možete otkriti veću istinu. Nije svu istinu lako izgovoriti ili čuti, ali verujte da vas ono što učite oslobađa da odlučite. Do sedmog dana, Mars obasipa Uran na vagi punim mesecom, privlačeći vas ka odmoru i razmišljanju. Postajete svesni tajnih želja i podsvesnih (možda samouništavajućih) obrazaca koji su ograničili vaš napredak. Svest je uvek prvi korak ka izlečenju. Ovo je proboj, otvarajući vrata za veće poverenje i sigurnost u vaše veze. 22. aprila, bik mladi Mesec počinje novi ciklus za vaše veze. Nepredvidivi događaji pomeraju vaše granice, ali izbegavajte da se zakačite za jednu ili pokušavate da kontrolišete situaciju. Što više možete drugima dati prostora, slobode i prihvatanja da budu to sami, to više možete ojačati veze koje su važne.

  Povoljni dani:

  4, 11, 18

  Dani izazova:

  7, 14, 24, 25

 9. U aprilu vas život privlači da budete spontani i rizikujete svoje srce. Sunce je u ovnu, ističući vašu kreativnost, seksualnost, ljubav, romantiku, strast, srce, decu i unutrašnje dete. Tokom poslednjih nekoliko godina, bavili ste se teškom finansijskom situacijom ili problemima koji se tiču vaše sopstvene vrednosti. Vaša vladajuća planeta Jupiter 4. Aprila upoznaje Pluton za prvu od tri veze ove godine, što donosi potpunu transformaciju u finansijskoj situaciji, vašim najbližim vezama i osećaju sopstvene vrednosti. Saturn i Mars ušli su u vodoliju prošlog meseca, a pritisak polako raste kako ovaj mesec napreduje. Dok se pun mesec u vagi poravnava na sedmi, počinjete shvatati da možete imati ono što želite i slobodu i sigurnost koju priželjkujete. Ali izbegavajte da ugrožavate svoje vrednosti radi površne koristi. Vaše srce, integritet, posvećenost i nestalna posvećenost ono su što u vama zaista jeste dragoceno. To može značiti teške razgovore i donošenje težih izbora, ali cenite sebe i možete pregovarati o aranžmanima zbog kojih ćete se osećati ugodno. Dvadeset drugog aprila, bik, mladi Mesec pokreće novi ciklus na poslu, možda novi posao ili projekat, i za vaše zdravlje na svim nivoima. Neočekivani događaji razvijaju se i uzdrmavaju vašu svakodnevnu rutinu, ali nemojte joj zameriti ili se odupreti. Ovo bi mogao biti proboj koji vam je potreban da biste izašli iz kolovoza. Budite kreativni, inovativni i snalažljivi. Ovo je šansa za poboljšanje kvaliteta života, pa vam nudi više svakodnevne slobode da živite život koji volite i koji se vraća na smislen način. Ne postoji veća nagrada od dobrog života.

  Povoljni dani:

  4, 7, 15

  Dani izazova:

  15, 20, 24, 25

 10. Sunce u ovnu ovog meseca skreće vam pažnju na stvari kuće, porodice i sigurnosti. Prošlog meseca je vaša vladajuća planeta Saturn ušla u vodoliju (prvi put u 30 godina), a potom Mars, pokrenuvši novo poglavlje što se finansija tiče i nekih obaveza. Zahuktava se situacija i traži se od vas da kopate dublje za pronalaženje svojih vrednosti. Napravite zalihe novca, štedite i obratite pažnju na to gde ulažete i posvećujete svoje vreme, energiju i resurse. Sedmog aprila, vaga punim Mesecom otkriva profesionalnu situaciju, sugerišući potrebu za saradnjom. Prepustite se pokušaju da kontrolišete sve sami. Imajte više vere u sebe i druge. U redu je tražiti pomoć, ali prepustiti se očekivanjima i obratiti pažnju ko se pojavio. Polumesec predstavlja prekretnicu u vašoj sposobnosti da se osećate više emocionalno i finansijski sigurno. Devetnaestog aprila, sunce ulazi u bika, a tri dana kasnije sledi bikov mladi Mesec, koji vas izvlači iz zone komfora. Ovo je romantična, senzualna, plodna i kreativna faza. Ali nepredvidivi događaji zahtevaju da se zapitate šta želite. Možda ćete biti iznenađeni svojim željama, ali nemojte da vas poriču. Što više možete preći u samoprihvatanje - i prihvatanje čak i onog za što smatrate da je neprihvatljivo – to ćete više privući ono što želite. Bez obzira kakva je bila prošlost, sa svešću imate moć da stvorite novu stvarnost u sadašnjosti.

  Povoljni dani:

  4, 7, 11

  Dani izazova:

  14, 20, 28

 11. April označava početak ,preko dve godine, u kojoj ste u procesu obnove sebe i svog identiteta i uspostavljanja svog autoriteta, preuzevši veću odgovornost u svom životu. Takođe imate priliku da ostvarite san, ali sve zapocinje time sto ste ga priznali i svoje tajne želje prema sebi. Kada su Mars i Saturn u vodoliji, pritisak nestaje. Ali ne morate sve to da preuzmete odjednom. Zakoračite. Što više možete prihvatiti odgovornost za okolnosti - prošlost, sadašnjost i budućnost - to ćete više moći da se okrenete toj situaciji. To će takođe značiti da ćete naučiti da kažete ne. Moraćete da odredite granice oko svega što zahteva vašu pažnju da biste mogli energiju usredsrediti na ono što je važno i na šta ste se usredsredili. Jupiter se 4. aprila sreo sa Plutonom u jarcu, što sugeriše da se velike promene odvijaju iza scene. Nemate sve informacije, ali pun Mesec u vagi sedmog može otkriti put koji je pred vama. Sa suncem koje se trenutno nalazi u ovnu, vaša komunikacija je istaknuta. U svim razgovorima imajte na umu da kako kažete nešto je važno koliko i ono što kažete. Postajete svesni podsvesnih samouništivačkih obrazaca, ali naoružani novom perspektivom, možete napraviti mudrije izbore krećući se napred za stvaranje nove stvarnosti. Sunce ulazi u bika 19. aprila, a zatim bik mladi Mesec tri dana kasnije, odvodeći vas u vaše unutrašnje prostore. Ovo je novi ciklus vašeg osećaja sigurnosti ili stvar u porodici. Ako se razviju nepredvidivi događaji, od vas se traži da ostanete prizemljeni dok pronađete ono što uistinu čini da se osećate sigurno u ovom svetu izvan vaše fizičke sigurne kuće i materijalne sigurnosti. Svesno iskorenite lažne ideje sigurnosti dok negujete korene svog života. Tada život može procvetati na neočekivanije načine.

  Povoljni dani:

  4, 11, 17

  Dani izazova:

  7, 20, 28

 12. Saturn i Mars sreli su se u vodoliji krajem prošlog meseca, obeležavajući fazu od dve i po godine u kojoj postajete svesni svojih podsvesnih obrazaca, naročito okolnog samopoštovanja, svog odnosa sa novcem, tajnih želja i strahova u vezi sa intimnošću i veze, ili bilo kakve traume od kojih ste se rastali. Ali sa svesnošću, ovo je takođe prilika da ih izlečite. Jupiter 4. aprila sreće Plutona, otvarajući igralište. Vaša društvena mreža se širi, širi vaš svet i otvara vrata. Čak bi se mogle stvoriti ogromne mogućnosti iz snova. Ali sa suncem u ovnu važno je da ostanete verni svojim vrednostima i mudro birate svoje prijatelje. Poznati ste po kompaniji koju vodite. Sedmog aprila, vaga punim Mesecom dovodi do finansijske situacije, intimnog odnosa ili borbe za vlast. Imate puno toga što ćete dobiti, kako finansijski tako i emocionalno, ali prepustite se pokušajima da kontrolišete bilo koga ili bilo šta, i izbegavajte da ugrožavate svoje vrednosti za površni dobitak. Ovo je prekretnica koja vas oslobađa da budete u potpunosti usklađeni sa drugima koji dele vaše vrednosti i viziju. Sunce ulazi u bika 19. aprila, a sledeća tri meseca bik se nalazi u mladom Mesecu, obeležavajući novi ciklus komunikacije. Vodite iznenađujuće razgovore i saznajete neočekivane, možda šokantne informacije. Budite otvorenog uma i videćete priliku da nešto postoji. Nešto čemu ste se nadali i poželeli nije tako nemoguće kao što ste zamislili. Budite otvoreni za inspiraciju i verujte u sebe.

  Povoljni dani:

  4, 10, 26

  Dani izazova:

  14, 20, 24