9 načina da izgledate dobro i bez šminke

Prirodan izgled je uvek bio u trendu. Danas, mnoge žene se trude da i pored gomile šminke koju nanesu na lice, izgledaju prirodno. 
Mi ćemo vam dati nekoliko saveta šta možete da učinite da izgledate prirodno, ali da pri tom to ne pokušavate da postignete uz pomoć šminke. 

Neka vaše obrve izgledaju savršeno

Na licu bez šminke, obrve neizbežno postaju centar pažnje. Oblikujte obrve tako da odgovaraju vašem obliku lica. Ukoliko je potrebno, japansko iscrtavanje obrva može biti od pomoći. Prilikom odabira boje, bitno je da ta boja odgovara boji vaše kose. Ukoliko prirodno nemate jače obrve, pomešajte ricinusovo ulje i vitamin A i to nanosite na vaše obrve svaki dan. Nakon nekoliko nedelja primetićete značajnu razliku.

Istaknite svoje oči

Kako bi vam oči izgledale “šire”, uvijte trepavice uvijačem i na njih nanesite providni gel za trepavice. Možete čak i otići korak dalje i uraditi nadogradnju trepavica.
Oslobodite se tamnih kolutova oko očiju. U ovom slučaju treba da obratite pažnju i na svoju ishranu. Tamni kolutovi mogu biti rezultat nedostatka B vitamina. Hladni oblozi od čaja od nane ili zelenog čaja mogu takođe biti od pomoći.

Neka vaši zubi budu beli

Beli zubi su veoma bitni za celokupan izgled vašeg lica. Bitno je samo da ne preterujete sa sredstvima za izbeljivanje zuba.

Nemojte zaboraviti svoje usne

Hidratacija i pilinzi su takođe bitni i za vaše usne, ne samo za lice. Koristite balzam za usne koji ponekad možete zameniti i sa maslinovim uljem ili bilo kojim drugim prirodnim uljem. Jednom nedeljno masirajte usne veoma mekom četkicom za zube ili vrhovima prstiju (pre toga ih treba pokvasiti i umočiti u šećer) . 

Vodite računa o kosi

Kosa koja nije negovana svakako neće doprineti boljem izgledu vašeg lica bez šminke. Izaberite što prirodniju boju kose kako be se ona uklopila u  vaš prirodan izgled. Redovno šišajte rascvetale krajeve i koristite proizvode koji vašu kosu štite od toplote. Kokosovo ulje, na primer,  može dodati sjaj vašoj kosi. Ovo ulje takođe može pomoći u borbi sa peruti i suvoćom kose. 

Usredsredite se na svoju kožu

Kozmetolozi veruju da ne bi trebalo da se umivamo češće od 2 puta dnevno. Ujutro možete koristiti mleko za čišćenje, losion ili kocke leda. Najvažnije je da lice ne trljate mnogo. Korišćenje maski za lice jednom nedeljno takođe može biti od pomoći. 

Spavajte dovoljno

Dovoljno sna (od 7 do 9 sati) je vrlo bitno za vašu kožu kao i za zdravlje, generalno. Ležite do 23 časa, jer posle ponoći telo počinje da luči jedan od glavnih “hormona lepote” - melatonin. Pokušajte da spavate na leđima kako biste izbegli stvaranje bora. 

Preispitajte svoju ishranu

Postoji direktna veza između toga kakva nam je koža i naše ishrane. Biljna ulja, semenke i koštunavo voće veoma su važni za našu kožu. Oni su izvor masnih kiselina, E vitamina i karotena koji predstavljaju glavno oružje u borbi protiv slobodnih radikala. 

Izaberite svoju boju

Pravi odabir boje vaše garderobe može pomoći da vaš ten izgleda ujednačeno i može sakriti nedostatke. Koža bez pudera izgleda bleđe, zato je veoma bitno ne pogoršavati stvari odabirom previše tamnih ili hladnih boja. Belo takođe nije baš najbolja opcija. Najbolje boje u ovom slučaju bi mogle biti plava, tirkizna, smaragdna, boja breskve.
 

Comments: