5 knjiga koje nećete ispuštati iz ruku ovog leta

Leto, more, plaža i nesto sto je nezaobilazno da vam se nadje u torbi i ove godine - knjiga i krema za sunce.

Pogledajte kojih to 5 naslova imamo da vam preporucimo za ovu sezonu.

Tvoj anđeo čuvar  - Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana je opet uspela da nas osvoji i pomeri iz zone komfora dajući nam ovo pitko štivo koje ćete u dahu pročitati. Ona na duhovit, uzbudljiv i potresan način priča o usponima i padovima, ali i tome kako se uzdigla i opet stala na sopstvene noge.

Odlomak:
Mora da sam svih ovih godina bila uspavana lepotica, i pojela sam bila, očigledno, otrovnu jabuku. Ne znam ko mi je uvalio tu otrovnu jabuku? Mama? Škola? Svi muškarci u mom životu? Aleksandar, moj bivši muž? One uzaludne ljubavi koje su došle posle njega? Ideologija levice na kojoj je odrasla cela moja generacija, da niko ne treba nikoga da vodi? Tito? Nebitno je sada. Sada znam. Sada doživljavam prosvetljenje. Gde su otišle one penzionerke, da im kažem da stvarno ne mrzim muškarce?
Shvatila sam, napokon! Radi se o nečem drugom.
Feminizam ubija romantiku. Feminizam ubija velike muške poteze. Feminizam je sranje!
Da me niko ne čuje, to je jedno veliko sranje.
Hoću da dođeš po mene, uhvatiš me za ruku i odvedeš me negde, i da ne znam gde, samo da žmurim i ti da me vodiš, da prvi put u životu osetim kako je to biti prava normalna žena.
 

 Norveška šuma - Haruki Murakami

Iako je objavljena sada već davne 1987 godine I dan danas je jedna od najčitanijih knjiga među mladima kako u Japanu tako I u svetu. Ovo je priča o mladima koji su šezdesetih godina protestvovali protiv sopstvenog režima. Iako priča o buntu I pobuni ovo je u stvari I priča o jednoj ljubavi. Murakami na sebi svojstven način piše o strasti, dilemama, tajnama ljudskog srca.
Naslov je dobila po pesmi Beatles-a Norwegian Wood. “ Chicago Tribune „Murakami uspeva da uhvati otkucaje srca svoje generacije i da čitaoca u njih toliko uvuče da ovaj zažali što je priči došao kraj.“ The Baltimore Sun Kritičari za Norvešku šumu kažu da je to vino iz najbolje berbe vinogradara Murakamija.
 
 

 

PR - Aleksandar Ilić

Ovo je prča o ljubavnom trouglu koja ispipava granice ljubavi ali i interneta. Jedan deo radnje je smešten u elitnoj Beogradskoj PR agenciji, dok je drugi deo na internetu. Od običnih prepiski na facebooku i twitteru do najmisterioznijih kutaka  Deep Weba. Pisac na duhovit i beskompromisan način opisje zivot u doba napredne tehnologije kada je mnogo toga dostupno i moguće. Ovo štivo je dokaz koliko su internet i ljubav usko povezani. Svakako ćete je pročitati u dahu i naša je topla preporuka.

„Osim što vas lako natera da instalirate sve aplikacije koje u knjizi pominje i da se upitate odakle su vam to poznati svi ovi ljudi, Ilić objašnjava, bez pardona, šta se krije iza slike stvarnosti koju kreira domaća PR scena. Njegova priča ogolila je bombastične nazive funkcija, iskrivljeni rečnik, isfabrikovane menadžere, lažni moral i nametnutu potrebu da svi izgledamo isto i ponašamo se isto. Kada pročitate ‘PR’ pročitali ste nas sve.“ Tanja Tatomirović – @lavche73, komunikolog, PR Lead za zemlje Balkana u kompaniji Microsoft.

Izgubljeni Indigo - Aleksandar Gutović

Ovo nesvakidašnje i uzbudljivo štivo će vam više nego na interesantan način otkriti tajne drevne civilizacije reda Ana koja je u potrazi za Odabranim koji nosi tajnu zaboravljene ljudske prošlosti. U knjizi će se preplitati priče iz uzbudljivog života novinara Edvarda koji će spletom čudnih okolnosti biti upleten u misteriju koja će ga odvesti na putovanje u zaboravljenu zemlju. Ovo je knjiga koja pomera granice ljudske mašte i u njoj ćete nesumljivo naći odgovore na mnoga pitanja ali ćete i postaviti mnoga! Da li je u životu sve slučajnost? Pisac vas kroz jedan neverovatan mističan način vodi na ovo divno putiovanje i na momente ćete imati utisak da ste i sami deo ove interesantne priče. Tajnu ćete morati sami otkriti...
Hoće li ih nevidljiva ruka Tragača i njihovih sledbenika sprečiti u nameri da prođu kroz kapiju bogova i da kroz nju povedu ostatak čovečanstva?

Ovo pitko i interesantno ezoterično i prijemčivo štivo se čita u dahu i drži pažnju od korice do korice!

Preljuba - Paulo Koeljo

Ponovo na samo njemu svojstven način opisuje tajne ljudskog uma i do koje granice je čovek spreman da ide kada su život ali i ljubav u pitanju. Koja je to prelomna tačka koja te može odvesti u totalnu propast i koliko je bilo šta vredo toga.
Odlomak iz romana:
“Ne biraš ti svoj život: on bira tebe. I ako su ti namenjene radosti i tuge, to se nalazi van tvog razumevanja. Prihvati i teraj napred.”

“Zašto je ljubav bitnija od milosrđa? Zato što je milosrđe samo jedna manifestacija ljubavi. A celina je uvek bitnija od dela. Osim toga, milosrđe je samo jedan od mnogih puteva koje ljubav koristi da se spoji sa svojim bližnjim. A svi znamo da u svetu postoji mnogo milosrđa bez ljubavi.”

 

Foto: laguna.rs

 
 

Comments: