5 modnih pravila koja se mogu prekršiti

Kršenje pravila obično ukazuje na buntovništvo. Kada je u pitanju stil, pravila su tu da se krše. Teget i crno? Zlatno i srebrno? Što da ne?
Moda treba da bude zabavna i da nam omogući da se izrazimo. Na kraju krajeva, nismo čak ni sigurni ko je izmislio ova pravila. Izazovi su ponekad dobra stvar, postavite sebi zadatak da prekršite pokoje pravilo. Modno, naravno.

Pravilo broj 1: Kombinovanje jarkih boja

Uparivanje takvih boja svakako privlači pažnju, a kome ne treba malo pažnje s vremena na vreme?
Savet: Bitno je da boje koje kombinujete budu komplementarne, ali i da se slažu sa vašim tenom. Ukoliko najbolje izgledate u toplim tonovima onda nosite žutu, crvenu i koralnu. Ako vam, pak, bolje stoje hladni tonovi, nosite kobaltnu, zelenu i purpurnu.

Pravilo broj 2: Kombinovanje torbe, cipela i kaiša

Naravno da želite da vaši asesoari ne odudaraju previše od vaše kombinacije, ali nema potrebe za tim da se slazu u nijansu. Ne moraju biti iste nijanse niti materijala. 
Savet: Pobrinite se da se svaki od ova tri komada slaže sa ostalim delovima garderobe koju nosite i da pripadaju istim tonovima (topli ili hladni).

Pravilo broj 3: Teksas na teksas

Ako je ovo pogrešno onda treba da pratimo to pogrešno i kombinujemo ovaj isti materijal.
Savet: Kada pravite ovu kombinaciju obratite pažnju na proporcije. Na primer, možete obući uže farmerice i širu teksas tuniku.

Pravilo broj 4:Kombinacija teget i crne

Teget i crna konačno zajedno! Zašto smo ih ikada i razdvajali? Teget je moderna boja, neutralna i kada je stavimo sa crnom daje šik kombinaciju. 
Savet: Pošto su ove broj prilično slične, možda ćete želeti da se igrate sa njihovom teksturom.

Pravilo broj 5: Zlatni i srebrni nakit

Ako je ok mešati printove zašto bi bio problem mešati boje metala? Trik je u tome da tražite komade kojima je nijansa što sličnija. 
Savet: Pobrinite se da je osnova vaš omiljeni metal (npr. srebro), a drugi je samo naglašen.
 
Koja pravila ćete prekršiti ove sezone?
 

Comments: