Sedam genijalnih trikova za održavanje toaleta čistim

Održavanje i čišćenje toaleta nije lak posao i zahteva dosta vremena i truda. Zapušeni odvodi, buđ na pločicama, prljava vrata od tuš kabine i wc šolja nisu nimalo lep prizor. 
U ovom tekstu predstavićemo vam 7 veoma efikasnih trikova koji će vam pomoći pri održavanju mirišljavog i čistog toaleta.

1. Čista ogledala

Ukoliko niste ljubitelj skupih kupovnih sredstava za čišćenje stakla, koja često umeju da ostave mrlje na vašim prozorima, možete sami napraviti svoje sredstvo. Napravite rastvor praška za pecivo i hidrogena, nanesite ga na ogledalo i prebrišite sa sunđerom da biste uklonili mrlje.
Takođe možete koristiti penu za brijanje. Ne samo da će se staklena površina sjajiti, nego će i sprečiti zamagljivanje sledeći put kada se budete tuširali.

2. Čista kada

Jedan od načina da učinite da vaša kada izgleda kao nova je da pomešate polovinu šoljice sirća, šoljicu medicinskog alkohola i četvrtinu šoljice vode. Sve sastojke sipajte u četiri litra tople vode. Nanesite smešu preko prljavih površina i pustite da odstoji oko 15 minuta, a potom dobro protrljajte. Bićete zadivljeni čistoćom vaše kade.

3. Čista WC šolja

Obično sredstvo za ispiranje usta može biti odlično za čišćenje WC šolje. Rastvorite sredstvo za ispiranje usta u vodi, nanesite rastvor na prljavu površinu, sačekajte pola sate i potom četkom za šolju dobro protrljajte to mesto.

4. Blistave pločice

Pamučna vata potopljena u izbeljivač će vam pomoći da se rešite tragova kamenca sa vaših pločica. Takođe, možete iskoristiti pastu za zube ili sredstvo za ispiranje usta.

5. Rešite se rđe

Borba sa rđom je mnogo lakša nego što vam se čini. Jednostavno sipajte so na zarđalu površinu, protrljajte je i sipajte malo limunovog soka na datu površinu. Limunov sok reaguje sa rđom i rastvara je na površini, dok so upija fleke od rđe. Ostavite rastvor na rđavoj površini, a sperite je sledećeg dana.

6. Plafon bez prašine

Za čist plafon bez prašine, koristite mešavinu od 50% sirćeta i 50% vode. Umočite krpu u spremljeni rastvor i počnite sa čišćenjem plafona. Imajte na umu da bi trebalo da nosite naočare za vreme ovog zadatka.

7. Čiste zavese od kade

Pomešajte 500ml izbeljivača i oko dve kašike sredstva za pranje sudova. Poprskajte zavese ovim rastvorom, ostavite ih nekoliko minuta i potom ih dobro istrljajte. Vaše zavese izgledaće kao nove.
 

Comments: