Jednostavne stvari koje svakog dana radimo kako ne treba

Sigurni smo da ćete se pronaći u nekim od ovih svakodnevnih rituala. Vrlo je moguće da ćete se zapitati zašto za to niste znali pre.
 Mi smo tu da vam otvorimo oči. 
 

Ubrzano punjenje baterije na telefonu

Vaš telefon će se napuniti mnogo brže ukoliko uključite ,,režim leta.“

Odabir pudera

Kada birate puder, isprobajte njegovu boju na vratu, a ne na licu ili ruci.

Sortiranje ključeva

Da ne biste pomešali ključeve koji izgledaju skoro identično, obojite ih u različite boje.

Ljuštenje jaja

Da bi ste lako odvojili ljusku od jajeta, sipajte kašičicu praška za pecivo u vodu pre ključanja.
 

Peglanje bez pegle

Stavite svoju odeću u sušilicu za veš sa tri kockice leda i uključite je na 15 minuta. Para koju će proizvesti proces sušenja će ukloniti sve nabore na vašoj odeći. Samo zapamtite da ne smete da stavite previše odeće odjednom.

Tuširanje

Korišćenjem previše kupke ili gela za tuširanje, lišavate svoju kožu ulja koja su joj potrebna da bi ostala zdrava. Pored toga što će vas celo telo svrbeti posle tuširanja, što je naporno samo po sebi, suvoća može uticati na probleme sa kožom kao što su ekcemi, ili čak i izazvati slične iritacije. 
 

Uklanjanje fleka od karmina

Običan sprej za kosu može ukloniti tragove karmina sa odeće. Jednostavno poprskajte fleku i ostavite je desetak minuta. Potom fleku istrljajte mokrim sunđerom i odeću stavite u veš mašinu.

Hlađenje pića

Napunite veliku činiju vodom i ledom u odnosu 1:1, potom dodajte so (dve supene kašike na litar vode). Ubacite flašu tako da je skroz potopljena u vodi i ledu. Za 2 minuta biće hladnija za 8-10 stepeni.

Podgrevanje hrane

Kada podgrevate hranu u mikrotalasnoj, rasporedite je po tanjiru u obliku prstena. Na taj način će se sva hrana zagrejati podjednako.

Odbrana od insekata

Papirne korpice za kolače su odlične ukoliko želite da zaštitite svoje piće od  insekata.
 
foto:www.marthastewart.com

Comments: