Ljubavni život Brižit Bardo: Drama, slava i dekadencija

Poznata kao jedna od najlepših žena 20-og veka, ali i kao serijska zavodnica i seks simbol - Brižit Bardo je odličan primer za to šta se desi kada se pomešaju ljubav, slava i dekadencija.
Život ove glumice i pevačice obeležilo je preko 100 ljubavnika (što muškaraca, što žena), četiri braka i isto toliko pokušaja samoubistva. 
 
Rođena 1934. godine u bogatoj pariskoj porodici, Brižit je oduvek živela u raskoši, i od veoma ranog doba išla na balet i manekenstvo.
 
 
Već u 15-oj godini, lepa Francuskinja se našla na naslovnici Elle magazina, a godinu kasnije doživela je prvu ljubav, sa Rožeom Vadimom, asistentom reditelja koji je hteo da joj da ulogu. Iako ulogu na kraju nije dobila, Brižit je toliko zavolela Rožea da je, zbog protivljenja roditelja i nemogućnosti da se uda zbog svojih godina, ona prvi put pokušala da se ubije! 
 
Čim je postala punoletna, 1952, udala se za svoju veliku ljubav, Rožea, koji joj je predstavljao odličnu vezu sa medijima. Zahvaljujući njegovim poznanstvima, Brižit Bardo je ubrzo krasila naslovnice brojnih magazina, i u sledeće 4 godine snimila čak 12 filmova!
 
Iako hvaljena zbog svoje neodoljive lepote i neporecivog seksipila, bila je vrlo često kritikovana zbog nedostatka glumačkog talenta. 
Film koji je predstavljao bum u njenoj karijeri je I Bog stvori ženu (1956). Osim karijere, ovaj filmski hit je promenio i njen život!
 
Naime, Brižit je na snimanju upoznala Žan Luija Trintignanta, oženjenog glumca, zbog kojeg je ostavila Rožea.
 
Posle dve godine sa Žan Luijem, glumica je ponovo našla novu ljubav – pevača Žilbea Bekoa. Vremenom, Brižit je dostigla cifru od stotinu ljubavnika.
 
Njen drugi muž je bio Žak Šarije, i sa njim je dobila svoje jedino dete, iako to zapravo, nije želela. 
- "Gledala sam u svoj ravni, vitki stomak, u ogledalu, kao dragog prijatelja kome ću ubrzo zatvoriti poklopac mrtvačkog sanduka" – Brižit je opisala početak svoje trudnoće u svojoj veoma popularnoj autobiografiji.
 
 
Januara 1960. godine, Brižit je u svojoj kući rodila dečaka, Nikolasa, sa kojim, bar koliko se zna, nikada nije uspela da se zbliži.
Zbog toga je starateljstvo nad detetom dobio njen, ubrzo bivši muž, Žak. Ona je ubrzo posle toga ponovo pokušala da se ubije, tako što je popila veliku dozu tableta za spavanje i prerezala vene. 
 
Nekoliko godina posle, Brižit se po treći put udala, i to za milionera Gantera Saksa. Brak je trajao 3 godine, a Ganter je 2011. sebi oduzeo život.
Na svoj 49. rođendan, čuvena BB je ponovo pokušala da sebi oduzme život  popivši preveliku dozu lekova za spavanje i sedativa, i to sa vinom. Bardo je spašena u bolnici, nakon brze reakcije lekara. 
 
Posle brojnih promašaja, i tri neuspela braka, Brižit se 1986. godine okrenula životinjama i njihovim pravima. 
- "Dala sam svoju mladost i lepotu muškarcima. Sada poklanjam svoju mudrost i iskustvo, najbolje što imam, životinjama" – rekla je glumica. 
 
Brižit Bardo se 1992. udala po četvrti put, za Bernara Dormalea, sa kojim je ostala do danas. 

Piše: Ivana Gvozdenović

 
 
 
 

Comments: