9 znakova da doživljavate krizu srednjih godina

Obično se kriza srednjih godina pripisuje muškarcima koji kada dođu u to životno razdoblje iznenada "polude" : kupe motor, skupa kola, nađu mladu ljubavnicu, krenu da se bave nekim ekstremnim sportom..

Međutim, ni žene nisu pošteđene ove krize srednjih godina, ali kriza srednjih godina se izgleda kod žena manifestuje na malo drugačiji način, ili nam se bar tako čini...

Pročitajte šta to ukazuje na moguću krizu srednjih godina kod žena:

Postavljate sebi neka duboka i ozbiljna pitanja

Stanete i zapitate se “Gde sam želela da budem u životu i gde sam zapravo sada?”
Možda u tom momentu shvatite da ste ispunjavali želje svojih roditelja, a ne svoje...Možda ste suviše brinuli šta će drugi reći, a niste slušali sebe i svoje želje…
Ovaj period samoispitivanja može biti pozitivan, jer tako možete shvatiti šta je ono što vam više ne odgovara.

Donošenje ishitrenih odluka

Treba biti pažljiv sa donšenjem bitnih odluka u ovom periodu. 
Ukoliko zbog svog samoispitivanja shvatite da vaš brak nije više tako romantičan ili da vas posao ne ispunjava koliko biste vi želeli, razmislite još jednom dobro pre nego što donesete odluku zbog koje bi se posle mogli kajati.

Prespavati noć postala je nemoguća misija

Ukoliko se budite u sred noći i ne možete da zaspite, za to svakako možemo da okrivimo hormone. To se dešava zbog smanjivanja nivoa estrogena. 

Vaša vizija budućnosti nije baš najsvetlija

Jedna od najlepših stvari kada je mladost u pitanju jeste do da mislite da imate sve vreme sveta i da vas čeka svetla budućnost gde će se svi vaši snovi ostvariti.
Kada su u pitanju srednje godine, tu već nismo tako sigurni da nas čeka svetla budućnost, već nam ta budućnost deluje malo zastrašujuće. 

Imate osećaj da ste nešto propustili u životu

Dešava se da je taj osećaj pristutan, a vi čak ne možete ni da definišete šta je to.
To može biti posledica kombinacije onih snova iz mladosti i onoga što zapravo danas imamo. 
U svakom slučaju, ne treba se prepustiti ovom osećaju, već treba da znamo da smo sada zreliji i ako nismo ispunili svoje ciljeve i snove iz mladosti, možemo osmisliti druge.

Postajete previše zabrinitii kad je vaš izgled u pitanju

Jedna stvar je kada želite da izgledate najbolje što možete, a sasvim druga kada neprestano buljite u ogledalo i svoje bore, oseećajući se loše zbog njih.
Neke žene pribegavaju svim mogućim tretmanima, samo da bi sačuvale svoju mladost i to ide do ekstrema. 

...Ili vas više nije briga kako izgledate

Dok neke žene u svojim srednjim godinama postanu opsednute svojim izgledom, postoje i one druge koje prestanu da brinu o istom.
Prosto, pobacaju sve što su do sada koristile za ulepšavanje. Ovo isto tako nije dobro, kao ni opsednutost sopstvenim izgledom. Samo je jedno tačno - ljudi nikada ne treba da odustanu od sebe. 

Interesovanje za seks vam je opalo

Ovome uzrok može biti igra hormona. Ipak, nije sve tako crno, ako se malo potrudite. 

Osećate se kao da su vaše najbolje godine sada iza vas 

Verovanje u to da su se sve lepe stvari koje su wse mogle desiti u vašem životu već desile i da se ništa lepo više ne može desiti je jedan od znakova koji ukazuje na krizu srednjih godina. 
Ukoliko ovo prepoznate kod sebe, dajte sve od sebe da se tom verovanju oduprete.
Ima još toliko lepih stvari koje će vam se u životu desiti!
 

Comments: