5 prazničnih filmova koje žene vole

Božićni i novogodišnji praznici najlepše su doba godine. Neradni dani, dobra hrana, dobro društvo, ukrasi i svetla na sve strane – zaista čine život lepšim. 
 
Ono što celu prazničnu atmosferu čini još boljom su božićni filmovi. Tako predvidivi i na neki način slični, ipak imaju neku čar i uspevaju da nam iz godine u godinu razvuku osmeh i zagreju srce. 
 
 
Evo naših predloga za one koji uživaju u tome da veče provedu uz kuvano vino, čokoladu, i film u prazničnom duhu:

LOVE ACTUALLY (2003)

"U stvari ljubav" je film koji je većina nas već pogledala (nekoliko puta). Ovo je spoj više ljubavnih priča koje su nas nasmejale i rasplakale, ali koje nam, definitivno i dalje nisu dosadile. 
Hju Grant, Kira Najtli, Kolin Firt, i Ema Tompson samo su neki od članova ove sjajne postave, a osim dobrog zapleta i tople atmosfere, film nudi i dobru muziku u prazničnom duhu, koja sve ovo sjajno upotpunjuje. 
Za fanove filma koji to još uvek nisu saznali, evo dobre vesti: postoji petnaestominutni nastavak snimljen ove godine, i možete ga naći pod nazivom: Red Nose Day Actually (2017).

A BAD MOMS CHRISTMAS (2017)

"Opasne mame" se vraćaju da nam upotpune praznike. 
U ovom delu ćemo videti kako su ove tri neobične i netradicionalne mame izašle na kraj sa svojim sopstvenim majkama, njihovim očekivanjima i planovima.
Mila Kunis, Kristen Bel, i Ketrin Han u glavnim ulogama su prava kombinacija za sjajnu božićnu zabavu, a da li su zabavnije nego u prvom delu - proverite sami. 

A CHRISTMAS CAROL (2009)

A sada nešto malo drugačije... "Božićna pesma", iz 2009. godine, je animirani film urađen po klasičnoj priči Čarlsa Dikensa. 
Radnja se dešava u viktorijansko doba, a u centru priče je direktor londonske banke, mizantrop i usamljenik, koji će morati da promeni svoj život.
Prava božićna atmosfera uz neobičnog glavnog lika odlična je kombinacija za film u kojem možete uživati u krugu cele porodice. 

BRIDGET JONES’S DIARY (2001)

"Dnevnik Bridžit Džons" je već postao klasična romantična komedija, bazirana na romanu Helen Filding. 
 
Priča se plete oko jedne sasvim obične žene, sa čijim smo mukama sve uspele da se povežemo.
Problemi sa poslom, loša sreća sa muškarcima, i višak kilograma čine Bridžit depresivnom, sve dok ne donese novogodišnju odluku da konačno svoj život dovede u red. Ali naravno, stvari nikad ne idu onako kako planiramo...
 
Sa Rene Zelveger, Hju Grantom i Kolinom Firtom u glavnim ulogama, ovaj film je dobio još dva nastavka: Bridget Jones: The Edge of Reason (2004), Bridget Jones’s Baby (2016).

NEW YEAR’S EVE (2011)

"Nova godina u Njujorku", kako smo preveli naslov ove romantične komedije, je divna priča o ljudskim sudbinama koje se prepliću u toku poslednjeg dana godine. 
 
Film se može pohvaliti  sjajnom glumačkom postavom: Mišel Fajfer, Zak Efron, Robert De Niro, Hali Beri, Džesika Bil, samo su neki od njih, a osim dobrih glumaca, "New year’s eve" ima i odličnu muziku, i zaista odiše magijom praznika.
 
Iskokajte kokice i uživajte!

Piše: Ivana Gvozdenović

 

Comments: