Još saveta za ulepšavanje

Nastavljamo sa savetima za ulepšavanje!
 
 

Naglasite konture ispod jagodica kako biste postigli ovalan oblik lica

Za ovakav oblik lica potrebno je da samo blago naglasite liniju kose kod čela kako bi taj deo lica izgledao malo uže. Sledeća je oblast ispod jagodičnih kostiju. Počnite od ušiju, a završite na sredini obraza.

Koristite sunđer za blendiranje  praveći kružne pokrete za nežniji izgled

Nakon što očistite lice i hidrirate kožu, nanesite puder četkicom, a zatim nežno izblendirajte nanesenu šminku sunđerom. 

Istaknite svoj dekolte crtanjem kontura šminkom u bronzanim nijansama

Pre nego što počnete, hidrirajte kožu mlekom za telo. Nakon što ste to obavili nanesite vašu šminku u obliku slova V. Zatim nagnite ramena napred i osenčite delove ispod i iznad ključne kosti.
Nanesite hajlajter odmah ispod linije nacrtanog slova V i na ključnu kost.
Izblendirajte nanesenu boju i hajlajter.

Uklonite višak masnoće sa kože papirnom maramicom

Masna T-zona može upropastiti fotografije. Iskoristite malo toalet papira ili papirnu maramicu kako biste upili višak masnoće sa ovog dela lica.

Razdvojite trepavice

Najpre uvijte svoje trepavice, kako to inače radite i ako radite. Zatim vrhom četkice od maskare (ili nečim veoma tankim), pokušajte da što više razdvojite svaku zasebnu trepavicu, tako što ćete krenuti od korena ka vrhu. Na ovaj način će maskara lakše dopreti do svake trepavice i ujednačeno obojiti svaku. Nakon što završite prvo oko isto primenite i na drugom oku. Isto možete primeniti i na trepavice na donjem delu oka ukoliko želite.

Koristite olovku kako biste pravilno docrtali krajeve obrva

Preterano produžavanje krajeva obrva može stvoriti efekat tužnog lica. Vaše obrve normalno prestaju na mestu koje vizualno izdiže vaše lice, a to je ono što želite da zadržite. 
Da biste shvatili gde treba da bude kraj vaše obrve, držite olovku dijagonalno u odnosu na nozdrvu i crtajte liniju nadole ka oku. U trenutku kada olovka udari o vaš nos, tada treba da prestanete sa crtanjem, jer bi tada trebalo da je dužina kraja obrve normalna i izgleda prirodno.

Sprejem napravite blage talase

Koristite sprejeve koji će negovati vašu kosu, a istovremeno joj pružiti i prirodan lep izgled nežnih talasa.

Testirajte puder na vratu, a ne na licu

Koža na licu nije iste boje kao i na ostatku tela usled povećane izloženosti suncu. Pa ukoliko testirate puder na licu možete završiti sa nijansom koja se ne poklapa sa bojom kože vašeg vrata i grudi, pa neće delovati prirodno. Umesto toga isprobajte različite nijanse pudera na vratu i odaberite onu koja vam najviše odgovara.

Koristite isprekidane pokrete pri crtanju obrva

Šta god da radite, ne popunjavajte obrve jednim kontinuiranim pokretom bilo kog proizvoda (olovka, maskara za obrve, četkica sa senkom). Umesto toga radije crtajte male linije imitirajući kratke dlake obrva. Kako biste to postigli pratite kratke isprekidane pokrete u smeru u kome rastu dlake.

Nanosite puder pre korektora

U suprotnom korektor ćete samo skidati nanošenjem baze, odnosno pudera. Ukoliko prvo nanesete puder pa onda korektor, upotrebićete manju količinu korektora.
 

Comments: