8 najvećih gresaka koje činite prilikom nanošenja maskare

8 najvećih gresaka koje činite prilikom nanošenja maskare

Pročitajte nekoliko saveta koji vam mogu biti od velike pomoći.
Počinjete sa gornjim trepavicama
Znate one iritantne tačkice koje se pojave ispod očiju i na kapcima kada nanosite maskaru? One nastaju upravo zbog toga što počinjete sa gornjim trepavicama. Prilikom stavljanja maskare treba da počnete od donjih trepavica. Kada stavljate maskaru na gornje trepavice gledajte pravo i četkicu stavite na koren trepavica. Koristite cik cak pokrete kako četkicu pomerate prema krajevima trepavica. To će pomoći pri uvijanju trepavica. Preporučljivo je to ponoviti dva do tri puta u zavisnosti od toga koliko debeo sloj želite. Što se tiče donjih trepavica, prilikom nanošenja maskare blago nagnite glavu unapred da maskara ne bi završila na vašim obrazima. Pri tome vam može pomoći i parče papira ili kredina kartica. 
 
“Pumpanje” maskare
Ovo ste možda već čuli više puta do sada. Pumpanjem se maskara puno vazduhom što izaziva njeno sušenje, a to izaziva ulepljene trepavice nakon nanošenja maskare.
 
Ne skinete višak maskare sa četkice pre nanošenja
Prilikom izvlačenja četkice ona pokupi više maskare nego što je to potrebno. Obavezno pre nanošenja višak maskare skinite uz pomoć maramice.
 
Koristite staru maskaru 
Kako biste izbegli bilo kakve infekcije oka, morate redovno menjati maskaru. Nemojte koristiti maskaru koja je starija od 6 meseci. 
 
Plašite se svoj uvijača za trepavice ili ga nemate
Uvijanje trepavica može učiniti da vaše oči izgledaju veće. Uvijač za trepavice bi trebalo da bude sastavni deo rituala nanošenja maskare. Namestite ga na koren trepavica pazeći da ne uhvatite kožu, stisnite i držite oko 10 sekudi. 
 
Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare
Ovo nemojte nipošto raditi. Kada se maskara osuši, a vi krenete da uvijate trepavice može doći do njihovog lomljenja. 
 
Koristite samo jednu maskaru
Mnogi će reći da je maskara maskara, ali pošto postoje razne vrste maskara (za dužinu, za volumen…) to bi trebalo iskoristiti.
 
Ne umete da skinete maskaru
Verovatno već znate da šminku treba da skidate pre spavanja. Maskaru je obično najteže skinuti, a posebno ako je vodootporna. Kako biste uklonili maskaru uvek koristite preparat koji je specijalizovan za uklanjanje šminke sa očiju. 
 

Comments: