Leto 2017: supermoderna garderoba koju VEĆ posedujete

Kažu da je moda ono što kupiš, a stil način na koji to nosiš. Verujem da se svi u tome slažemo, sem što što postoji jedan detalj koji bi trebalo dodati:
Moda je ono što kupiš ili što je kupila tvoja mama, starija sestra ili čak baka kada je bila tvojih godina.

Čekirali smo Njujoršku nedelju mode, Vogue, Bazaar, pa, da se ne lažemo, i Instagram, i upravo to je zaključak do kojeg smo došli. U poslednjih nekoliko godina videli smo suptilno (a nekad i ne tako suptilno) okretanje ka osamdesetim i devedesetim fashion simbolima, pa tako i ove sezone. Zato, drage moje modne boginje, otvorite taj ormar sa zaboravljenim stvarima (koji sve do jedne posedujemo) i započnite potragu za vašim novim starim trendi komadima.
Za početak, potražite nešto od ovoga:


Cvetni dezeni


Sve ih, manje ili više, nosimo i volimo. Uz krojeve koji podsećaju na sedamdesete, cvetni dezeni su bili hit ovog proleća, i tako će ostati i u toku leta.
Žuto
Nijanse žute su apsolutni must have, i to nije samo zbog toga što su modne kuće poput Chloe ili Gucci uvrstile predivno žute komade u svoju letnju kolekciju, već zbog toga što je ova boja jedan od najlepših izbora za preplanulu kožu! Uklopite žutu boju uz belu, crnu, ali i plavu i crvenu, što da ne?


Dezeni sedamdesetih


Ispod sve te gomile zaboravljene garderobe koju posedujete, skoro sigurno postoji nešto što je vaša baka nosila a što vam ove letnje sezone može poslužiti. Obratite pažnju na dezene koji su bili popularni sedamdesetih, poput geometrijskih figura, romboida, ili kombinacija oštrih i zaobljenih oblika.


Pink, pink, pink!


Možda najzastupljenija boja ove sezone, i ubedljivo najpristupačniji modni fazon ovog leta. Ukoliko volite pink, vi ćete uživati ove sezone! Od bebi roze, preko pastelno i candyroze, pa do ciklama roze i drečavo pink– sve je prihvatljivo, i nema greške. Ukoliko dobro ukombinujete tamniju i svetliju nijansu roze, ili roze i crvenu boju, vaš će stajling biti pun pogodak!
 


Prugice


Ovo je jedan od trendova koje sigurno posedujete u starom ormaru. Prugice, štraftice i linije različitih boja i širina primećene su ove sezone u skoro svim velikim modnim kućama. Uzdužne ili vodoravne, nije važno. Možete ih kombinovati sa jednobojnim dezenima, ali i sa komadima garderobe koji isto imaju prugasti dezen.


Retro naramenice


Razumemo zašto ste šokirane! Ovo je trend čiji je povratak pre par godina bio potpuno i apsolutno nezamisliv. Međutim, eto njega opet! Kockaste naramenice su se opet prošetale modnim pistama i najavile nam mamine sakoe za sezonu proleće /leto 2017. Ukoliko pronađete neki takav u ormaru, malo ga popravite, zamenite dugmiće, dodajte neki detalj, i – spremni ste!


PUF rukavi


Sećate se onog trenda od pre par godina sa rukavima koji imaju puf efekat na ramenima? Možete vratiti te stvari u život, jer, izgleda da se dizajnerima ponovo dopada! Samo, ovoga puta, puf može biti dosta veći, tako da podseća na fazon osamdesetih, a najbolje ga je kombinovati uz uske i kratke suknje ili pantalonice.

Naravno, ne treba svaki trend slepo slediti, ali one za kojima odlučite da krenete, idite na svoj način, jer – setite se – stil je all about that.

Piše: Ivana Gvozdenović

 
 

Comments: