Top 5 lenjih trikova za ravan stomak

Skoro svi poznajemo one žene koje imaju tu supermoć da pojedu šta god i kad god požele, a da izgledaju kao top modeli. Da li je u pitanju genetika, naporno vežbanje, ili nešto treće...
 
 
Ali ćemo, umesto da zavidimo srećnicima, pokušati da otkrijemo nekoilko trikova za (nas) lenjiivce, koji će pomoći da postignemo taj, naizgled neverovatan cilj – ravan stomak!

Žvaćite dok vam ne dosadi

Usta su deo sistema organa za varenje, iako svi mi, zbog užurbanog načina života, vrlo često na to zaboravimo. Ako poslušamo nutricioniste, ali i lekare, ovo je savet koji definitivno treba poslušati: 
Ne treba progutati hranu dok od nje ne napravimo sos! Zbog čega je to tako?
Pravilno sažvakana hrana će olakšati vašem telu dalje varenje, pa će samim tim ubrzati vaš metabolizam, ali i sprečiti nadimanje! 

Dišite kroz nos dok jedete

Ili da drugačije kažemo: jedite zatvorenih usta! Disanje na usta, osim što je veoma neprijatno za videti, nije po bontonu, a i napraviće vam samo nevolje sa stomakom. 
Kada udišete na usta, jedete brzo i uzimate velike zalogaje, u procesu progutate dosta vazduha, koji zatim nadima vaš stomak. To oticanje stomaka može ponekad biti zaista bolno, a osim toga, vaš stomak zbog tog vazduha izgleda kao lopta.  

Naučite da kažete NE šećeru

Koliko vam god bilo teško da zamislite život bez kolača, sladoleda ili čokolade, trebalo bi da naučite koja količina šećera je u redu, a koja vam služi samo kao hir. 
Kocka čokolade, šlag uz voćnu salatu, ili neki kolač tu i tamo neće pokvariti vašu dijetu.
Štaviše, ta mala ugađanja vašim željama, mogu olakšati ceo proces. 
 
Ipak, trebalo bi održavati nivo šećera na minimumu, i tako omogućiti glukagonu da uradi svoje. 
Glukagon je hormon koji je po funkciji suprotan insulinu, i koji služi za povećanje glukoze u krvi, i za razgradnju masti. 
Želite ravan stomak? Nizak unos šećera je najbolji način da povećate nivo glukagona, i time razbijete masne naslage sa kritičnih delova. 

Plank – najbolja vežba koju možete probati

Plank ili takozvana daska, je najbolja vežba za izdržljivost, snagu, ali i za ravan stomak. Čak, verovali ili ne, bolja od trbušnjaka!
Ova vežba radi u potpunosti za vaše telo, aktivirajući sve mišiće. Na taj način utiče pozitivno na izdržljivost vašeg tela, čime se poboljšava držanje, a svi znamo da je pravilno držanje jedna od stvari koje vaš stomak čini vizuelno ravnijim, i celokupno telo vitkijim.

Smeh liniju čuva!

Tako je, dobro ste pročitali - smeh zdravlje čuva, ali i vašu liniju. 
Smejanje aktivira mišiće na vašem stomaku, i zateže ih. Sigurno je da ste neki put posle dobrog smeha osetili kako vas boli stomak. U pitanju su mišići koje ste istrenirali za tih par minuta smeha. 
Osim mišića stomaka, smeh aktivira i mišiće lica i dijafragme. Takođe, ubrzava metabolizam, i snižava nivo stresa, pa time čuva i vaše srce.
Zato, dragi moji, i drage moje, smejte se na sav glas, od srca! I ne brinite za bore, ionako ćemo ih svi imati jednog dana.

Piše: Ivana Gvozdenović

 

 

Comments: