Kako da vam koža bude meka poput bebine

Svi smo rođeni sa mekom i elastičnom kožom koja vremenom postaje sve grublja. Jedan od krivaca za to jeste i naš način života. Da li vam je koža gruba na dodir? Suva? Voleli biste to da promenite? Umesto da potrošite gomili para na luksuzne proizvode isprobajte ove jeftinije prirodne načine. 

Maslinovo ulje

Nabavite bočicu maslinovog ulja i vaša koža je spremna za luksuzni tretman! Nanesite vrlo tanak sloj maslinovog ulja na lice pre spavanja i probudićete se zadovoljni- vaša koža će biti meka i sjajna. 

Kora od voća

Brzi i lagani spa tretman potražite u svojoj činiji sa voćem. Banane, pomorandže i limun su savršeni za to. Utrljajte unutrašnju stranu kore na lice i nakon 10 minuta isperite. Veoma jednostavno!

Aloja

Ova biljka se takođe koristi u dosta recepata koji su dobri za sjaj i mekoću kože. 
Prvi recept: Iscedite gel iz lista aloje i nanesite ga na lice nekoliko puta nedeljno. 
Drugi recept: Možete pomešati jednu supenu kašiku aloja gela, dve kafene kašike soka od limuna i jednu kafenu kašiku meda. Ovu mešavinu nanesite na lice i isperite nakon 15,20 minuta. Ovu masku za lice možete nanositi par puta nedeljno. 

Soc

Nemojte odmah bacati soc. Šaka ovoga može biti odlična za piling. Ne samo da ćete skinuti mrtve ćelije sa kože nego će joj kofein dati i energiju. 
Recept: Pomešajte soc sa malo mleka kako biste dobili kombinaciju koju možete naneti na lice i utrljavajte lagano kružnim pokretima na po licu i telu. 

Uljana kupka

Dodajte supenu kašiku bademovog, maslinovog ili lešnikovog ulja u vašu kupku i uživajte u toj kupki 10,15 minuta.

Dodatni saveti:

  • Kupajte se mlakom ili hladnom vodom kako bi koža ostala hidrirana. Vruća voda isušuje kožu i čini je grubljom. Ljudi obično zimi prave grešku i kupaju se u vrućoj vodi. 
  • Nemojte čekati da osetite žeđ da biste pili vodu. Popijte dnevno 8 do 10 čaša vode, ukoliko vežbate onda i više. 
  • Izrendajte šargarepu i dodajte meda u to. Nanesite na lice i ostavite 20 minuta. Isperite običnom vodom. Ova maska će takođe vašu kožu učiniti mekom i glatkom. 
 

Comments: