Oklagijom protiv celulita - neobično, zar ne?

Trudimo da pratimo trendove i da vas u pravom trenutku informišemo o svim novotarijama, te smo ovog puta odlučile da pišemo o najpopularnijem anticelulit tretmanu u salonima lepote ovog leta.
Radi se anticelulit masaži oklagijama ili da se pravilno izrazimo - maderoterapiji
 
 
Kako bismo obezbedile prave informacije na ovu temu, kontaktirale smo salon lepote Essence of Beauty iz Beograda koji osim što pruža usluge anticelulit masaže oklagijom ima i svoj edukativni centar gde zainteresovane terapeute podučava ovom tehnikom.
 
Vlasnica salona G-dja Sanja Marčeta-Ivaneža ljubazno je odgovorila na naša pitanja i razjasnila nam nedoumice (za koje smo sigurne da ih i vi imate) u vezi sa ovom vrstom anticelulit masaže.

Šta je to maderoterapija?

Maderoterapija ili prevedeno na naš jezik terapija drvetom, a može i oklagijanje kako su naše klijentkinje prozvale ovaj tretman ????,  vodi poreklo iz Kolumbije.
 
Radi se o specijalnoj tehnici masaže gde se korišćenjem drvenih elemenata različitog oblika postiže intenzivni pritisak na celulit, poboljšanje cirkulacije i izbacivanje viška tečnosti i toksina iz organizma.
 
Nakon samo nekoliko tretmana koža postaje blistavija, zategnutija i elastičnija, dok su krajnji rezultati  smanjeni obimi na željenim mestima, preoblikovane noge i podignut gluteus. Ono što je najvažnije, jeste to da je ova metoda potpuno prirodna i antialergijska

Ovog leta vlada potpuna pomama za anticelulit masažom oklagijama.Kada je ona zapravo počela da se primenjuje kod nas?

U salonu lepote Essence of Beauty ovu uslugu pružamo našim klijentkinjama poslednjih godinu dana, a početkom 2017.god zbog velikog interesovanja kolega da sa njima podelimo naše znanje, počeli smo i sa edukacijama za sve one koji žele da na pravi način ovladaju maderoterapijom. 

Da li je masaža oklagijama efikasnija od standardnih anticelulit masaža? 

Apsolutno DA. Maderoterapija je agresivnija metoda od standardnih anticelulit masaža te brže daje prve rezultate.
Oko 80% naših klijenkinja je prve rezultate primetilo već nakon samo 3-4 tretmana.
Osim toga, sa manjim brojem tretmana u odnosu na klasične anticelulit masaže klijentkinje dolaze do željenih rezultata, štedeći na taj način svoje vreme i novac, što je u današnje vreme jako bitno, zar ne?

Koliko su danas naše žene spremne da eksperimentišu sa novim tretmanima?

Naše žene su veoma spremne da probaju nove tretmane, a kad im još ti tretmani u kratkom vremenskom roku donesu prve rezultate, raspoložene su i da svoja pozitivna iskustva podele sa rodjakama, prijateljicama, kolegenicama i da od srca preporuče salon i terapeuta koji je zaslužan za njihovo zadovoljstvo svojim telom, na čemu smo im jako zahvalni.

Da li je tretman uvek isti ili se razlikuje za svaku osobu koja dođe?

Mi u salonu negujemo potpuno individualni pristup svakoj od klijentkinja.
 
Na besplatnoj dvadesetominutnoj konsultaciji naš fizioteraput prvo porazgovara sa klijentkinjom o tome šta tačno želi da postigne tretmanima, pregleda stanje kože, vena i kapilara, utvrdi da li ima viška masnih naslaga koje treba eliminisati i identifikuje vrstu celulita , te shodno tome preporuči tretmane koji će je najbrže dovesti do željenih rezultata uz maksimalnu uštedu kako svog novca tako i vremena.

Da li postoje kontraindikacije kod ove metode?

DA. Maderoterapija se ne preporučuje osobama koje imaju jako osetjivu kožu, osobama koje imaju proširene vene ili popucale kapilare.
Takodje, masaže oklagijama ne bi trebalo da rade trudnice nakon 3.meseca trudnoće.

Vi u vašem salonu vršite i edukacije?

Da. Ovom metodom podučili smo na desetine terapeuta kako iz naše zemlje, tako i iz okruženja. U stalnom smo kontaktu sa našim bivšim polaznicima i jako smo ponosni na rezultate koje postižu u svom radu.

Piše: Ona Zna

 
 
 
 

Comments: