Još trikova i saveta za vaš dobar izgled

Pročitajte još jedan u nizu tekstova koji će vam otkriti neke od trikova u vezi sa vašim izgledom koje možda do sada niste znali.

Za šminkanje obrva nađite dve boje koje najbolje odgovaraju nijansi vaših obrva

Odabir pogrešne boje  lako može učiniti da vaše obrve izgledaju loše. Ukoliko imate problem u pronalaženju odgovarajuće nijanse, probajte da koristite dve nijanse kako biste popunili obrve. Ukoliko ste riđi koristite dve jako svetle nijanse braon boje kako biste vašim obrvama dali prirodan izgled.
 

Koristite majicu za sušenje kose kako ne bi bila previše suva

Debeli pamučni peškiri upijaju mnogo vode što može isušiti vašu kosu u većoj meri nego što bi trebalo. Umesto toga koristite nežniji pamuk poput majice. To će ukloniti vodu ali takođe neće isušiti vašu kosu.
 

Uklonite zelenu boju kose koristeći sodu bikarbonu

Nakon bazena perite kosu koristeći sodu bikarbonu. Pomešajte je sa dovoljno vode kako biste napravili dovoljnu količinu „paste“ koju ćete utrljati u svoju kosu. Isperite sodu bikarbonu i nastavite da perete kosu na uobičajen način.
 

Zaštitite krajeve pomoću pudera

Pokušajte da koristite puder kako biste zaštitili krajeve kose od UV zračenja. Takođe, puder može zaštititi i vaše lice.
 

Izmerite vrat kako biste uspešno procenili da li će vam lepo stajati kraća kosa

Radoznali ste? Postavite olovku horizontalno uz bradu, a zatim postavite lenjir vertikalno uz uvo. Uzimate vrednost gde se seku olovka i lenjir. Ukoliko dužina vrata od glave do mesta preseka iznosi 2,5 cm ili manje, izgledaćete odlično sa kratkom kosom. U suprotnom najbolji izbor za vas je duga kosa.
 

Naglasite ivice usana korektorom

Ukoliko ne oivičite usne korektorom postoji mogućnost da će vam se karmin razliti. Oivičavanjem usana korektorom sprečavate tu mogućnost i na taj način ćete takođe istaći usne.
 

Pomerite razdeljak

Ukoliko želite da pomerite vaš razdeljak, dovoljni su voda i fen za kosu. Najpre napravite razdeljak na željenom mestu, zatim pokvasite kosu oko tog mesta i osušite.
 

Koristite lak za kosu kako biste šiškama dali volumen

Naprskajte lak za kosu na šiške, uhvatite krajeve šiški, a zatim polako prolazite vrhovima prstiju kroz njih. Radite to nežnim pokretima. Kada postignete željeni izgled osušite šiške fenom kako biste ih učvrstili.
 

Nemojte da koristite samo crni ajlajner

Korišćenjem samo crnog ajlajnera vizualno sužavate oči. Kako vaše oči ne bi izgledale mnogo sitnije nego što jesu, koristite crni ajlajner za gornji deo oka, a za donji koristite sivi ajlajner. Takođe na ovaj način možete kombinovati i neke druge nijanse.
 

Napravite savršen razdeljak

Trik je u tome da napravite brz pokret. Ukoliko sporo pravite razdeljak male su šanse da ispadne dobro. Umesto sporih pokreta, napravite brz i precizan, i na taj način ćete postići željeni izgled.
 

Uklonite višak maskare sa četkice

Nemojte da “pumpate” četkicom od maskare kako biste sa nje uklonili višak maskare. Na taj način više vazduha dospeva u tubu što može potpomoći razvitku bakterija. Umesto toga obrišite četkicu o tubu pri vađenju i izvlačite četkicu pod uglom. Na taj način ćete zahvatiti željenu količinu maskare.
 

Za pravugaoni izgled lica naglasite konture vilice

Uradite konture na krajevima čela kako bi vam čelo delovalo manje. Zatim uradite konture vilice i na kraju završite crtanjem kontura jagodičnih kostiju. Počevši od ušiju pa do sredine obraza.
 

Koristite suvi šampon

Ukoliko koristite umetke, znate da imaju pomalo neprirodan sjaj. Kako biste rešili taj problem koristite suvi šampon. Na taj način delovaće prirodnije.
 

Za vezivanje niske punđe vežite 2 repa zajedno

Vežite dva repa nisko i što bliže jedan drugom, zatim ih uvijte zajedno i od takvog repa napravite punđu. Vežite gumicom i dobili ste Vašu savršenu, nisko pozicioniranu punđu.
 

Nemojte da koristite isti puder/korektor za različite potrebe

Ukoliko koristite isti korektor za predeo oko očiju i za prikrivanje bubuljica, time ćete samo istaći bubuljice, budući da taj korektor treba da bude za nijansu svetliji od boje vaše kože. Za prikrivanje bubuljica i drugih nesavršenosti na vašoj koži, koristite korektor/puder u nijansi vaše boje kože.
 

Otklonite vazduh iz pene za kosu

Kako biste rešili ovaj problem (a sigurni smo da ste se sa njim susreli bar jednom do sada ako koristite redovno penu za kosu), dovoljno je samo da vašu penu pre upotrebe sipate u neku drugu bočicu i ostavite da se slegne.
 

Vaš stav

Držanje je veoma bitno. Vaš stav tela mnogo govori o vama. Zato ispravite leđa, glavu gore i osmeh na lice!
 

Comments: