Anksiozni ljudi otkrivaju 10 stvari koje ih smiruju

Anksioznost nije ni malo naivna stvar sa kojom se treba izboriti. Metode poput dubokog disanja i brojanja do deset nisu baš uvek tako jednostavne za realizaciju.
Međutim, oni koji se suočavaju sa anksioznošću, imaju svoje načine kako bi se izborili sa ovim problemom.
 
 
Pročitajte koji su to načini, možda vam bas neki od njih i bude od koristi.

Vožnja automobila 

Vožnja automobila pomaže da se osoba koncentriše na put, pa tako nema vremena da preterano razmišlja o drugim stvarima i bude napeta. 

Slušanje audio knjiga 

Na ovaj način osobe se koncentrišu na sadržaj knjige i podatke koje osoba iznosi čitajući, pa tako opuštaju svoju psihu. 

Kuvanje 

Kuvanje može biti mehanizam sa opuštanje i ,,čišćenje“ glave. Neki najlepši produkti u kuhinji posledica su uma koje je bio opterećen i napregnut. Boravak u kuhinji može doneti mir i relaksiranost. 

Pevanje 

Pevanje u sebi na javnim mestima, poput marketa ili pošte, može pomoći u borbi protiv anksioznosti, koliko god to ljudima bilo čudno. Pevanje može održavati normalan ritam otkucaja srca i pomoći da se reši ovog problema. 

Brojanje metalnog novca 

Neke osobe svedoče da prilikom napada anksioznosti, ruku stavljaju u džep i na taj način broje metalne novčiće. Zvuk koji sitan metal proizvodi može biti umirujući. 

Topla ili hladna pića

Svejedno – može biti topao, može biti hladan napitak. Temperatura pića može osobu učiniti pažljivom i skoncentrisanom, pa se na momenat može skloniti od briga. To je trik koji preporučuju i psiholozi. 

,,Sveća“ – zadržaj na ramenima 

Pomaže da se stvari vide iz potpuno drugačije perspektive i telo i um se opuštaju. 

Držanje hladne pomorandže 

Držanje hladne pomorandže u ruci pomaže da se skoncentrišete na sam oblik ovog voća i na temperaturu. Otkucaji ubzranog srca se usporavaju, misli se smiruju, osoba se opušta. 

Razgovor sa biljkama 

Razgovor sa biljkama na terasi ili u stanu, njihovo sređivanje, okopavanje, i briga o njima može spustiti tenziju i smiriti um i telo. Zvuči neobično, ali je delotvorno. 

Šminkanje 

Šminkanje čak i kada ne izlazite ili nemate određenu priliku za to. To je nalik umetnosti koju sprovodite na svom licu, na taj način izražavate svoja osećanja i izgledate lepše. 

Piše: Nađa Lazarević

 

Comments: